El president del govern espanyol en funcions i del PP, Mariano Rajoy, ha agraït l'"esforç" que ha fet C's -també amb Coalició Canària- per buscar un acord d'investidura que espera que "puguem tancar aviat". Amb tot, ha recordat que encara que s'acabi signant l'acord "no n'hi ha prou" perquè li falten cinc vots per sortir investit. En un acte del seu partit a Cotobade (Pontevedra) el líder dels populars ha tornat a demanar "responsabilitat" al PSOE perquè el seu "no" portarà a unes noves eleccions "i ja comença a ser preocupant per als interessos del país". Rajoy s'ha referit a les "aportacions" que els socialistes han fet a Espanya anteriorment i ha avisat que si no es mouen de posició Espanya podria tornar a "la situació de crisi que vam patir".

"Espero que amb ambdues forces polítiques puguem tancar aviat un acord", ha afirmat Rajoy en l'inici del curs polític des de Galícia, a poques hores d'expirar el termini per tancar un pacte d'investidura entre PP i C's. Rajoy ha agraït l'"esforç" de C's i CC però ha admès que "no és suficient" i que cal que el PSOE es mogui. "Si el PSOE vota 'no' estarem en una situació similar a la que estàvem al desembre", ha assegurat Rajoy, que ha afegit que "això ja comença a ser preocupant per als interessos del país".

El líder dels populars ha apel·lat a la "responsabilitat" dels socialistes perquè canviïn el sentit del seu vot i ho ha fet esgrimint algunes xifres econòmiques. En aquest sentit, s'ha referit als "avisos" de l'exterior en el sentit que Espanya "no pot perllongar la situació" d'interinitat. El president del govern en funcions ha anat més enllà i ha avisat que "la irresponsabilitat d'alguns" pot tornar el país a "la situació de crisi que vam patir". Per això ha assegurat que "seria una enorme irresponsabilitat que bloquegin altra vegada la formació del govern".