La Guàrdia Civil de Granada ha identificat i posat a disposició judicial per homicidi imprudent l'home que va tirar un coet durant les festes patronals de Montillana (Granada), aquest diumenge, i que va ocasionar la mort a un nen de cinc anys.

El cos armat ha detallat que l'home, veí del municipi, va ser identificat i no roman detingut al no existir risc de fuga, per la qual cosa està a l'espera que el jutjat en funcions de guàrdia el citi a declarar per un delicte d'homicidi imprudent.

El succés va tenir lloc sobre les set de la tarda d'aquest diumenge a Montillana, un municipi granadí d'uns 1.400 habitants que celebrava les festes patronals i en el qual anava a començar un espectacle taurí amb vaquetes.

Per causes que es desconeixen i que investiga la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, l'identificat va tirar un coet que va canviar la seva trajectòria i que va impactar contra una bossa amb altres projectils, que van fer explotar.

Un d'ells va impactar en un nen de cinc anys que, encara que va rebre assistència sanitària, va morir abans d'arribar a l'hospital del Parc Tecnològic de la Salut (PTS) de Granada.

La Guàrdia Civil ha recalcat que el tràgic succés va ser un accident que li va costar la vida al menor, veí d'Alcalá la Real (Jaén) i que estava amb la seva família gaudint de les festes.

El cos del nen va ser traslladat ahir a l'Institut de Medicina Legal on se li practicarà l'autòpsia.