El PP es manté com el partit més votat amb un 27,4 per cent enfront al 28,7 que va aconseguir al desembre, seguit del PSOE que aconsegueix un 21,6 (baixa 0,41 ) mentre que Podem pateix una important caiguda de gairebé tres punts fins al 17,7 per cent des del 20,66 per cent de desembre.

Per contra, Ciutadans puja fins al 15,6 -13,9 el 20D-, i IU també guanya suports fins al 5,4 per cent des del 3,67 per cent de les últimes eleccions.

El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) conegut avui, es va realitzar entre l'1 i 10 d'abril en ple procés frustrat de negociació per formar govern, i revela que són Podem i PP els partits que més baixen, amb retrocessos de 2, 9 i 1,3 punts, respectivament.

No obstant això, segons l'últim CIS, el PP tornaria a ser la primera força, mentre que el PSOE es mantindria segon, encara que també redueix els suports que va tenir en les últimes eleccions, del 22,01 a 21,6.

Podem, per separat, i cadascuna de les seves confluències, excepte En comú Podem, perden suports, encara que la suma de tots ells més IU (23,1 per cent) els situaria per sobre del PSOE en estimació de vot, com ja va passar en les eleccions del 20D, encara que els mantindria a 4,3 punts del PP.

La consecució d'una possible aliança electoral Podem-IU per als comicis del 26 de juny buscaria que aquest avantatge en vots sobre el PSOE es traduís en escons.

Esquerra Unida es situa a més en l'enquesta del CIS com a quarta força política per davant de partits com ERC, que millora lleugerament el resultat que va obtenir en els últims comicis -del 2,39 a 2,5-, seguit de DiLl, que cau del 2,25 a 1,9, i el PNB el suport varia tot just unes dècimes i passa del 1,20 a l'1.

Bildu, d'acord amb les dades del baròmetre del CIS, també perd una dècima i se situa en el 0,7, mentre que Coalició Canària puja una altra fins al 0,4.

Pel que fa a la intenció directa de vot -les respostes directes dels enquestats sense l'estimació que realitza el CIS-, el Partit Popular també es manté el primer amb un 17,3 per cent de suport tot i que baixa un punt respecte a les dades de l'última enquesta electoral del CIS del passat mes de gener.

El segueixen els socialistes amb un 15,3 (14,5 al gener), Ciutadans (10,8), Podem (8,2), i IU (4,5).

Destaca la pèrdua del vot directe a Podem, que al gener es va situar en 10,2, i la millora del partit d'Albert Rivera, ja que Ciutadans puja des del 8,3 i se situa com a tercera força política en intenció directa de vot.