25 de abril de 2016
25.04.2016

El Constitucional anul·la la llei catalana «antifracking»

L'Alt Tribunal considera que envaeix competències estatals estimant parcialment el recurs presentat pel govern del PP

25.04.2016 | 15:30

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat avui la llei catalana que prohibeix l'ús de la tècnica de la fractura hidràulica o "fracking" en la recerca d'hidrocarburs en aquesta comunitat autònoma, en considerar que envaeix competències estatals.

El Ple del tribunal de garanties ha estimat parcialment el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel Govern contra la Llei catalana de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic de Catalunya, que incloïa aquesta mesura, en entendre que envaeix competències de l'Estat.

La norma anul·lada plantejava la prohibició de la fractura hidràulica "quan pugui tenir efectes negatius sobre les característiques geològiques, ambientals, paisatgístiques o socioeconòmiques de la zona, o en relació amb altres àmbits competencials de la Generalitat".
El TC ja ha assenyalat en altres dues sentències que la prohibició del "fracking" en normes de comunitats autònomes envaeix les competències de l'estat (en concret ho va assenyalar respecte a Cantàbria i La Rioja).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho