La Guàrdia Civil ha detingut a Algesires (Cadis) a un ciutadà marroquí i a una espanyola residents a Granada per la seva vinculació amb el grup terrorista Estat Islàmic o DAESH, ha informat el Ministeri de l'Interior en un comunicat.

En el moment de la detenció, els dos arrestats, que són parella sentimental, es disposaven a viatjar al Marroc en companyia del seu fill menor d'edat, sobre el qual s'han adoptat les oportunes mesures de protecció un cop efectuades les dues detencions.

"La Guàrdia Civil mantenia oberta una investigació sobre un grup de persones relacionades amb les activitats de l'organització terrorista DAESH, entre les quals es trobaven els dos detinguts, i altres que figuraven ja integrades dins del grup terrorista", assenyala la nota del Ministeri.

Afegeix que "en el marc d'aquesta investigació es va poder conèixer l'existència de diverses persones que haurien comès accions terroristes suïcides a Síria i des l'entorn mantenien contacte via telemàtica amb altres integrants d'aquesta estructura, incitant-los fins i tot alguns d'ells de manera expressa al fet que s'unissin a la causa terrorista des dels seus països d'origen ".

El citat ministeri explica que el Servei d'Informació de la Guàrdia Civil hauria pogut esbrinar que un dels integrants d'aquest grup, que seria germà del ciutadà marroquí detingut, hauria mort recentment en una d'aquestes accions terroristes suïcides, cosa que hauria causat que els arrestats iniciessin de forma precipitada el viatge en direcció al Marroc.

"En aquests moments, els investigadors estan procedint al registre del domicili dels arrestats i l'anàlisi dels efectes confiscats per tal de tractar de reconstruir els vincles d'aquests amb l'entramat terrorista associat a DAESH i el descobriment d'altres possibles persones relacionades amb el grup a Espanya ", informa el Ministeri de l'Interior.