29 de març de 2016
29.03.2016

Pedro Sánchez: "No em tanco a que hi hagi representants de Podem i C's dins del govern"

Demanarà a Iglesias que prioritzi "l'agenda social" sobre qüestions com "l'autodeterminació" de Catalunya

29.03.2016 | 11:08
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dimarts que encara veu "opcions" per construir un govern "transversal" amb Podem i C's i ha apuntat que a hores d'ara no descarta "cap fórmula" sobre la seva composició: "No em tanco a que hi hagi representants de Podem i C's dins del govern", ha afirmat en una entrevista a la Cadena Ser a 24 hores vista de la reunió que mantindrà aquest dimecres amb el líder de Podem, Pablo Iglesias. Segons ha avançat, a aquesta reunió recordarà a Iglesias que "ja no hi ha massa marge d'error" i li demanarà que prioritzi "l'agenda social" per sobre de qüestions com "l'autodeterminació" de Catalunya. El secretari general dels socialistes també ha justificat la decisió d'ajornar el congrés del partit previst pels dies 21 i 22 de maig. Segons ha apuntat, ho fa per "coherència" i per separar els processos que té oberts ara el PSOE, perquè "primer és el govern d'Espanya i després el del PSOE".

"En temps extraordinaris calen mesures extraordinàries" i "el millor és un govern transversal on hi hagi representades totes les forces polítiques del canvi", ha sentenciat Pedro Sánchez preguntat sobre quin ha de ser, al seu entendre, el disseny de l'executiu que pretén construir amb els vots de Podem i de C's.

El líder del PSOE ha insistit en la necessitat de mantenir l'acord amb C's i afegir-hi Podem tot recordant que la seva formació i la de Pablo Iglesias "no sumen" al Congrés i que, per tant, "C's és necessari per a l'acord del canvi". Segons Sánchez "l'acord amb C's és condició sine qua non" per poder formar govern.

En aquest sentit ha advertit Podem que "no ens podem permetre unes noves eleccions i Espanya necessita un govern". "Tenim un mes per davant per materialitzar aquest govern transversal" i "ja no hi ha massa marge per a l'error", ha dit.

Per aquest motiu ha avançat que a la reunió d'aquest dimecres amb Iglesias serà "molt franc" i insistirà que "no té sentit" seguir amb una situació bloquejada. Segons Sánchez parlaran "de polítiques" i sobre l'agenda contra la "desigualtat" que comparteixen, i li demanarà que prioritzi "l'agenda social" per sobre qüestions com "l'autodeterminació" de Catalunya.

No estic marejant la perdiu

El líder dels socialistes també ha negat que la societat espanyola hagi perdut 100 dies per a la formació de govern fruit de la seva decisió de sotmetre's a la investidura i ha defensat també l'acord amb C's per "exemplificar una forma nova de fer política a Espanya" on dos partits ideològicament diferents s'entenen per fer fora el PP de les institucions. "No estic marejant la perdiu. Sóc un polític que ha demostrat que fa el que diu", ha sentenciat.

Endarrereix el Congrés del PSOE "per coherència"

També ha negat que endarrereixi el Congrés del PSOE per por a competir amb Susana Díaz i ha apuntat que ho fa per "coherència" i per "responsabilitat" perquè "primer és el govern d'Espanya i després el del PSOE".

Segons Sánchez, el congrés d'un partit demana tranquil·litat i amb aquesta decisió està fent "un favor als militants que volen presentar-se a aquest congrés" perquè la formació del govern espanyol i el del PSOE "no es barrejaran" i "parlarem d'idees, propostes i no de persones".

No renunciarà al lideratge del PSOE

En aquest marc ha avançat que si no aconsegueix formar govern no es plantejarà no presentar-se al càrrec de secretari general. Ha recordat que "porta menys de dos anys al càrrec". "És veritat que el PSOE ha tingut uns resultats millorables", ha dit, però segons Sánchez és perquè el mapa polític ha canviat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho