05 de març de 2016
05.03.2016

Mor als 64 anys l'exministre d'Interior Antoni Asunción

Va dimitir del càrrec arran de la fuga de l'exdirector general de la Guàrdia Civil Luís Roldán

05.03.2016 | 18:13
Mor als 64 anys l'exministre d'Interior Antoni Asunción

L'exministre d'Interior Antonio Asunción ha mort aquest dissabte a la matinada a l'edat de 64 anys. Nascut a Manises el 1951 i afiliat al PSOE des de 1977, Asunción va ser alcalde de Manises (1979 i 1983) i president de la diputació provincial de València. El 1988 el van nomenar director general d'Institucions Penitenciàries. El 1994 va ser nomenat ministre de l'Interior, càrrec del qual va dimitir arran de la fuga de l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán. El 1995 va ser candidat del PSPV a la Generalitat valenciana, però després de la seva derrota electoral va abandonar la primera línia política. El 2010 va fer un intent fallit de liderar el PSPV i el 2013 va protagonitzar un acostament a C's presentant la plataforma Movimiento ciudadano. El juny del 2015 va tornar a ser notícia quan va ser imputat per l'Audiència nacional per la venda suposadament fraudulenta d'una piscifactoria al Banc de València.

Antoni Asunción ha mort a causa d'una malaltia greu que se li va detectar fa unes setmanes. El seu cos l'han traslladat al tanatori de Manises, la seva localitat natal, i d'on va ser alcalde després de les eleccions municipals de 1979 , i va ser reelegit al cap de quatre anys. Va ser president de la diputació de València entre els anys 1983 i 1988. Però va ser a partir d'aquest any que el seu nom va ocupar la primera línia de la política espanyola, ja que des de la direcció d'institucions penitenciàries va impulsar la política de dispersió de presos d'ETA. La fuga de l'exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán va precipitar la seva dimissió. Després del seu fallit intent de liderar el PSPV Asunción va optar per deixar l'activitat política i es va centrar en l'empresa privada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho