El portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha emplaçat aquest dimarts el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a retirar la seva candidatura un cop ell mateix ha constatat a la part final del seu discurs al Congrés que -en paraules d'Homs- "no hi haurà investidura". "Em pregunto que farem fins divendres", ha ironitzat Homs, que ha acusat Sánchez d'"abusar de les institucions". El portaveu de Democràcia i Llibertat ha relativitzat també els compromisos de Sánchez amb Catalunya, un cop aquest ha afirmat que impulsarà cinc de les 23 peticions que Artur Mas va fer a Rajoy que coincideixen amb les d'altres comunitats autònomes. "La majoria del 23 punts són simplement complir les lleis", ha recordat abans d'augurar que Sánchez ampliarà aquest dimecres aquesta "propaganda" a la resta de punts.

Homs ha comparegut en roda de premsa al Congrés després d'escoltar el discurs d'investidura de Pedro Sánchez, que ha vist "antic" i "molt a la defensiva".

El portaveu de Democràcia i Llibertat s'ha mostrat sorprès especialment pel tram final del discurs on Sánchez "ha reconegut que no hi hauria investidura".

Segons Homs "ja que ell ha reconegut que no hi haurà investidura" seria "conseqüent i lògic" que fes el que té al seu abast, que és "retirar la seva investidura".

"En la meva vida havia vist un candidat que abans de la primera de les votacions ja digués que això no es produirà", ha sentenciat Homs, que ha advertit que el mateix candidat "preconcep que res es mourà, que no prendrà cap iniciativa i que ha tirat la tovallola de buscar nous suports".

El portaveu de Democràcia i Llibertat també ha relativitzat les referències de Sánchez a Catalunya i als 23 punts que Mas va posar sobre la taula de Rajoy.

S'ha mostrat sorprès que després de dir que la qüestió catalana és una de les que té més transcendència a la política espanyola, Sánchez apunti només a impulsar els punts compartits entre Catalunya i altres territoris.

"Al debat de demà diria que els 23 punts es concretaran en alguna cosa més", ha dit Homs, que ha recordat que aquestes peticions es basen simplement en "complir les lleis" i, per tant, ha augurat que el candidat socialista "ampliarà" la "propaganda" sobre els compromisos d'aquest dilluns sobre cinc punts a la resta.