El PSOE ha convocat per a aquest dissabte la consulta amb la militància perquè es pronunciï sobre els acords amb altres forces polítiques que permetin escollir el secretari general socialista, Pedro Sánchez, com a nou president del govern espanyol. Fins ara, Sánchez només disposaria dels vots de Ciutadans per ser investit i necessita arribar a acords amb altres forces per aconseguir els suports necessaris per almenys ser escollit en segona ronda amb majoria simple. La pregunta que farà el PSOE als seus militants serà: "El PSOE ha arribat i proposat acords amb diferents forces polítiques per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern. Dones suport a aquests acords per conformar un govern progressista i reformista?". El resultat no serà vinculant.

Amb l'objectiu d'afavorir la participació, el PSOE celebrarà una campanya informativa entre la seva militància, que es durà a terme els dies 25 i 26 de febrer, i facilitarà la possibilitat de vot electrònic a través de la plataforma MiPSOE, divendres i dissabte, dia de la consulta, fins a les vuit del vespre.

La votació a les urnes se celebrarà al llarg de dissabte conforme als horaris aprovats a les bases, és a dir, durant vuit hores en els centres de votació amb 100 o més electors, i durant almenys quatre hores per als centres amb menys de 100 electors, de deu del matí a dues del migdia o bé de quatre de la tarda a vuit del vespre.

El resultat de la consulta no serà vinculant i haurà de ser ratificat posteriorment pel Comitè Federal del PSOE, que es reunirà el pròxim 29 de febrer segons ha aprovat també la direcció socialista.

Text