13 de gener de 2016
13.01.2016

Patxi López, elegit president del Congrés dels Diputats

Els 616 parlamentaris del Congrés i el Senat prometen o juren avui la Constitució i trien els membres de les meses

13.01.2016 | 12:38
Patxi López, elegit president del Congrés dels Diputats

El diputat del PSOE per Biscaia i exlehendakari Patxi López ha estat elegit aquest dimecres president del Congrés de la XI Legislatura en la segona votació amb els únics vots de PSOE i Ciutadans. És la primera vegada en aquesta etapa democràtica que la tercera autoritat de l'Estat no pertany al partit majoritari a l'hemicicle.

En no superar el mínim de 176 diputats i no arribar a la majoria absoluta que li hauria donat la Presidència en una primera votació, el candidat socialista s'ha hagut de mesurar en una segona volta amb Carolina Bescansa, l'aspirant proposada per Podem.

En ambdues votacions el resultat ha estat el mateix: 130 vots per López (89 del PSOE, un de Nova Canàries i 40 de Ciutadans) i 71 per Bescansa, els que sumen els 69 diputats de Podem i les seves marques territorials i els dos d'IU -Unitat Popular.

S'han registrat 148 vots en blanc, del PSOE i els partits minoritaris i un nul perquè algú havia posat a la papereta "el nen de Bescansa '.

Les sessions constitutives del Congrés i del Senat se celebraran de manera similar i en elles els 616 parlamentaris hauran de prometre o jurar la Constitució i elegir els membres de les meses de les dues Cambres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho