El fiscal anticorrupció del 'cas Nóos', Pedro Horrach, ha aportat aquest dilluns durant la sessió de tarda de la primera jornada del judici un informe de l'Agència Tributària que tornaria a exculpar la infanta Cristina d'un suposat delicte fiscal. Així, segons l'informe d'Hisenda, la Infanta no va cometre ni una infracció administrativa, i per tant tampoc hauria comès cap delicte fiscal. La defensa de la infanta ha aportat també un informe pericial econòmic que redueix en uns 50.000 euros el suposat benefici a títol lucratiu de la infanta respecte el seu marit. Les tres magistrades de l'Audiència de Palma les han acceptat com a proves després de dues hores de pausa per deliberar.

Durant la sessió de la tarda, les diverses parts han sol·licitat l'admissió o inadmissió de diverses proves a practicar durant el judici, tant siguin documentals, pericials o testificals. La defensa d'Urdangarin ha recordat que ell va intentar aportar un informe similar i que li va ser rebutjat, i per això ha tornat a demanar la seva admissió. També ha demanat la nul·litat com a prova d'una factura d'Aizoon no signada i d'una altra amb la seva signatura falsejada.

L'advocat de Diego Torres, exsoci d'Urdangarin, ha proposat nombroses noves proves que no se li havien admès inicialment, però la magistrada presidenta li ha reclamat que concreti en quines pàgines del voluminós sumari estava cadascuna de les proves. Entre les proves que ha demanat, destaca la declaració com a testimonis del "sogre i el cunyat d'Urdangarin", és a dir l'actual rei Felip i el rei emèrit Joan Carles. També hi havia entre les peticions la declaració d'Irene de Grècia o de Corinna, amiga íntima de l'excap d'estat. El fiscal Horrach s'hi ha oposat amb vehemència qualificant aquestes peticions de "maniobra de distracció del veïnat" i de voluntat de fer un "reality show". El lletrat defensor s'ha mostrat ofès i ha protestat al·legant que tots els testimonis tenen relació amb els fets i amb altres proves admeses a tràmit. La magistrada presidenta no ha admès aquests testimonis però ha demanat a Horrach que no fes comentaris de mala educació.

Manuel González Peeters també ha volgut aportar documents que suposadament desmenteixen alguns testimonis que negaven haver participat en esdeveniments organitzats per Nóos.

Els advocats dels diversos alts càrrecs valencians han volgut aportar informes sobre el suposat retorn reputacional dels Valencia Summit, trobades empresarials internacionals. La fiscalia s'hi ha oposat inicialment preguntant-se si la bona reputació depenia del suposat sobrecost per a les arques públiques que van tenir aquests esdeveniments. També han aportat convenis que van signar amb altres entitats a part de l'Instituto Nóos.

L'acusació popular, exercida pel sindicat ultra Manos Limpias, ha demanat que els acusats estiguin obligats a romandre a la sala de vistes durant tot el judici, que es reprendrà al febrer i durarà almenys fins a finals de juny. En una reunió prèvia el passat mes de novembre les parts van pactar que els acusats podrien absentar-se del judici a partir que acabin els interrogatoris de tots els acusats i comencin la resta de proves, a partir del març. Ara, però, Manos Limpias demana que hi siguin la resta de jornades, cosa a la qual s'oposen la resta de parts. El tribunal ha respost que es plantejarà la possibilitat als acusats quan acabin de declarar assumint la seva responsabilitat davant l'absència.

L'advocada de Manos Limpias també ha demanat poder canviar la seva posició a la sala de vistes almenys quan ella interrogui als acusats, per poder veure clarament el seu "llenguatge corporal", cosa que ara no pot fer per la seva ubicació. La magistrada presidenta li ha recordat que s'han instal·lat càmeres i pantalles a la sala per resoldre aquest inconvenient.

La sessió ha acabat prop de les 10 de la nit i el judici no es reprendrà fins el 9 de febrer, amb la declaració dels acusats, un cop el tribunal ja hagi resolt algunes al·legacions pendents.