El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha acusat el PSOE de fer teatre i de no dir obertament als ciutadans si facilitaran la investidura de Rajoy. Iglesias, que s´ha reunit aquest matí amb el president espanyol, Mariano Rajoy, al Palau de la Moncloa, ha criticat que el partit de Pedro Sánchez "estigui més obsessionat en parlar de lluites internes entre els socialistes i no dels problemes dels ciutadans". Per el líder del Podem, el PSOE "no està a l´alçada històrica que el moment requereix i demostra que qui mana no és el seu secretari general, Pedro Sánchez, sinó els barons territorials" als qui acusa de no plantejar cap alternativa a un possible govern del PP perquè, segons Iglesias, no els interessa.

Pablo Iglesias ha volgut reiterar que Podem "no permetrà, ni per activa ni per passiva, que governi el PP" i que ara "no és moment de cadires sinó dels ciutadans". En aquesta línia, Iglesias, que s´ha reunit amb el president espanyol en funcions durant una hora i mitja, ha ofert a Rajoy un Pla d´Emergència Social "per garantir l´habitatge, la sanitat i la calefacció a tothom".

Davant aquesta oferta, Iglesias no ha vist a Rajoy "gaire receptiu", ja que segons el candidat de Podem, "son les polítiques dels populars les responsables de la situació d´emergència social en la que es troben molts ciutadans". En aquesta línia, Iglesias també lamenta que cap partit a l´Estat estigui disposat a fer les reformes constitucionals necessàries per garanteixin els drets socials que la mateixa Constitució estableix.

El candidat de Podem a La Moncloa ha denunciat que el debat sobre un possible referèndum a Catalunya "sigui un tema tabú" per el líder socialista Pedro Sánchez al qui acusa de seguir en el "discurs de la caverna mediàtica de la dreta espanyola i del immobilisme". Iglesias, però, no ha volgut deixar clar si la convocatòria d´un referèndum és condició irrenunciable per arribar a algun tipus de pacte de govern. Un pacte, que segons el Secretari General de Podem podria materialitzar-se gràcies a l´acord entre PP, PSOE i Ciutadans.

Sobre l´empat exacte de l´Assemblea de la CUP ahir a Sabadell que havia de decidir si investia o no a Artur Mas, Iglesias ha qualificat el resultat de "sorprenent però possible" i ha mostrat el "màxim respecte al sistema democràtic" de la candidatura independentista que manté, diu, "amb màxim rigor".