El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, és el polític estatal millor valorat pels espanyols, segons el baròmetre d'octubre del CIS. El líder socialista obté un 3,8 de nota mitjana i supera en un punt al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que només arriba al 2,8. El CIS es limita a preguntar per les persones que han liderats els partits al Congrés dels Diputats en la passada legislatura fet que exclou de l'enquesta als candidats de Podem i C's per a les properes eleccions generals, Pablo Iglesias i Albert Rivera. Sí que es pregunta, en canvi, pel coordinador general d'Izquierda Unida, Cayo Lara, que no serà candidat el 20-D, i que obté un 3,5 i pel líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch (3,7). Josep Antoni Duran i Lleida, que encapçalarà la llista d'Unió, obté un 2,8.

El baròmetre també pregunta pel model territorial preferit pels espanyols. Els resultats d'aquesta pregunta són similars als dels anteriors baròmetres de l'any i situen el model autonòmic actual com el preferit per al 38,3% dels enquestats, seguit per un estat amb un únic govern central sense autonomies (18,5%). Els partidaris que es reconegui el dret a la independència de les comunitats autònomes representen el 8,8%.

Pel que fa a identitat, un 56,2% dels espanyols se sent tant espanyol com de la seva comunitat autònoma, un 16,8% només se sent espanyol i un 6,2% no se sent espanyol i només s'identifica amb la seva autonomia.

El primer problema pels espanyols és l'atur (55,3%), seguit de la corrupció (13,8%), dels problemes econòmics (8,7) i dels polítics (7,9%). Els 'nacionalismes' són el principal problema per a un 1,4% dels enquestats.