El ministre de Justícia, Rafael Català, ha admès aquest dimarts que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imputat Mas després dels comicis per "no interferir" en les eleccions. Segons Catalá "s'ha volgut anar em compte de no barrejar els temps judicials amb els tempos polítics" i "un cop ha acabat el procés electoral continua el procés judicial, com és lògic i raonable". Ha recordat que el TSJC actua en resposta a una denuncia presentada per la Fiscalia General de l'Estat "fa temps" i ha recordat que la citació de Mas a declarar com a imputat és "un tràmit ordinari" que "no significa presumpció de culpabilitat".

Catalá ha assegurat que la imputació de Mas és un "tràmit ordinari" i que el TSJC no ha volgut actuar "en les últimes setmanes" precisament per no intervenir al debat polític. Segons el ministre la imputació no té càrrega de fons: "En la mesura que ha de ser citat d declarar sobre el procés la condició és la d'imputat, que no significa la presumpció de culpabilitat, i és la manera d'assistir assistit per un lletrat".

Catalá també ha advertit aquest dimarts que "el resultat de les eleccions provoca una situació de difícil governabilitat" perquè "els que volien un plebiscit no han tingut suport suficient" i el fet que la CUP digui que no donarà suport a la investidura de Mas implica "una certa inestabilitat".