El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha demanat aquest dilluns que es "construeixin ponts" entre el govern espanyol i el de la Generalitat i ha apostat perquè totes les parts contribueixin a la "cordura i a la serenitat". Després de signar el comunicat de la banca que advertia d'una possible sortida de les entitats del territori de Catalunya en el cas de proclamació de la independència, Goirigolzarri ha rebutjat aquest dilluns parlar "d'escenaris catastrofistes" que, al seu entendre, "no són en absolut l'escenari central".

Durant una intervenció davant l'Associació de Directius i Professionals d'Euskadi, Goirigolzarri ha afirmat que un cop els ciutadans s'han expressat a les urnes aquest 27-S "ara és el temps dels polítics" i "toca atendre, esperar, analitzar, el que els polítics fan al Parlament".

"El que hem de fer tots i contribuir tots és a la cordura i serenitat, i el que hem de demanar als polítics és cordura, serenitat, que es construeixin ponts, i que entre tots lluitem per una cosa que és la que hem de pretendre que és la millora del nivell de vida de tots els ciutadans i dels ciutadans catalans", ha afirmat.

En aquest marc ha apuntat que cal "donar un missatge de serenitat". "La situació és suficientment complexa com perquè a sobre parlem d'escenaris catastrofistes que no són en absolut l'escenari central", ha sentenciat.