15 de setembre de 2015
15.09.2015
26 de setembre i 3 d'octubre

Els controladors aeris convoquen dues jornades de vaga

El sindicat Usca lamenta la "manca de voluntat negociadora" de l'empresa Enaire

15.09.2015 | 07:39

Els controladors aeris han convocat vaga per al 26 de setembre i per al 3 d'octubre. Cadascun dels dos dies les aturades seran de sis del matí a sis de la tarda. D'aquesta manera, el sindicat Usca ha decidit reprendre la mobilització sindical, que va suspendre a l'agost per no afectar els usuaris en període de vacances. Usca ha lamentat la "manca de voluntat negociadora" de l'empresa Enaire, però ha reiterat la disposició al diàleg per evitar les aturades. Totes dues jornades de vaga es convoquen en protesta pels 61 expedients sancionadors i per demanar la readmissió d'un controlador pel tancament de l'espai aeri l'any 2010 a l'aeroport de Barcelona.

Usca critica que Enaire ha demostrat una voluntat "nul·la" per arribar a un acord negociat, "manca de responsabilitat" per resoldre el conflicte i "desinterès" pels perjudicis que les aturades poden causar als usuaris.

És per això que el sindicat "es veu en l'obligació" de reprendre i "intensificar" l'acció sindical per aconseguir la retirada de les 61 sancions obertes a l'aeroport de Barcelona, malgrat que el jutjat de Gavà que va instruir les diligències penals va determinar "l'absència" de responsabilitat dels sancionats.

Usca espera que Enaire i el Ministeri de Foment "no vulnerin" el dret fonamental a la vaga dels controladors amb la "imposició" d'uns serveis mínims "abusius" com en convocatòries precedents, on es van fixar en el 80%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema