El govern espanyol aprovarà aquest divendres la devolució al mes de gener del 50% de la paga extra dels funcionaris de l'administració de l'Estat i vuit dies lliures que va eliminar el 2012, segons ha fet públic en sindicat CSI-F, majoritari a les administracions espanyoles. Segons el sindicat, aquestes mesures tenen caràcter bàsic potestatiu, és a dir, "permeten la seva aplicació tan per a l'administració de l'Estat com a les comunitats autònomes i ajuntaments, tot i que no és automàtic i dependrà de la seva disponibilitat pressupostària".

La decisió implica que l'executiu espanyol avança aquesta devolució prevista inicialment per als mesos de març i setembre. Segons el sindicat, la devolució es traduirà en un ingrés de 750 euros de mitjana per a cada funcionari a través d'un pagament únic.

La mesura anirà a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat per al 2016 juntament amb l'augment salarial de l'1%. En un comunicat que ha penjat al seu web, CSI-F assegura que el govern espanyol li ha traslladat la decisió a la taula de negociació.

El consell de ministres d'aquest divendres també aprovarà un decret pel què retorna als funcionaris el 26,23% de la paga extra, tal com ja havia anunciat, previsiblement al mes d'octubre, així com la devolució immediata dels 8 dies lliures.

Segons el sindicat, d'aquesta manera es torna a la situació prèvia a la retallada del 2012.