10 de setembre de 2015
10.09.2015
Junta Electoral Central

La JEC prohibeix als ajuntaments penjar estelades

Adverteix que la prohibició inclou també "l'adopció d'acords" per part dels consistoris per col·locar símbols

10.09.2015 | 22:09

La Junta Electoral Central (JEC) ha ratificat aquest dijous l'ordre que ja va donar durant la campanya a les municipals per a la retirada de totes les estelades que es trobin a "edificis públics i locals electorals" de Catalunya mentre té lloc la campanya electoral, i hi ha afegit en aquesta ocasió la prohibició dels ajuntaments de penjar cartells "que expressin o promoguin l'adhesió al moviment independentista". Ho ha fet en resposta a una petició de Societat Civil Catalana que la Junta Electoral de Tarragona ha elevat al seu òrgan superior.

A la seva resolució, la Junta Electoral Central estableix que durant els períodes electorals "els poders públics no poden fer cap actuació que suposi prendre partit o afavorir alguna de les formacions polítiques contendents al procés electoral".

Segons la JEC "aquest deure d'imparcialitat és exigible als poders públics en qualsevol lloc i ocasió" i afecta "tan l'adopció d'acords com la realització d'actuacions (inclosa la via dels fets consumats" en els que l'Ajuntament o un altre ens públic decideixi col·locar o promoure la col·locació e3 banderes, cartells, pancartes o qualsevol símbol que trenqui la posició de neutralitat" que "imposa la Llei".

Per tant, afegeix, "seria contrari al deure de neutralitat l'ús per part dels ajuntaments de cartells que expressin o promoguin l'adhesió al moviment independentista".

La JEC també reitera la prohibició de penjar estelades als ajuntaments perquè entén que l'estelada és un símbol que "simbolitza les aspiracions d'una part de la societat catalana, però no de tota".

Segons la JEC, per aquest motiu "han de retirar els que s'haguessin col·locat abans de la convocatòria electoral".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema