09 de setembre de 2015
09.09.2015
Registre obert

Més de 1.000 advocats de l'Estat s'apunten a donar assistència jurídica als refugiats

Estaran a disposició per atendre les situacions d'intervenció urgent, assessorant i tramitant, si cal, les peticions d'asil

09.09.2015 | 21:56

Més de 1.000 advocats i advocades d'arreu de l'Estat espanyol s'han inscrit fins al moment al registre posat en marxa el 4 de setembre per donar assistència jurídica a les persones refugiades i desplaçades que han arribat a Europa a causa dels conflictes armats. La iniciativa ha estat impulsada pel Consell General de l'Advocacia Espanyola i per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona. Aquest Registre s'activarà quan el govern espanyol fixi la quota de refugiats que l'Estat ha d'acollir i les ciutats on es vagin distribuint. Els professionals inscrits estaran a disposició per atendre les situacions d'intervenció urgent, assessorant i tramitant, si cal, les peticions d'asil.

L'Advocacia ha volgut reiterar que tots els països de la UE estan jurídicament obligats a donar asil a persones perseguides o que fugen de països en conflicte i rebutja l'excusa d'haver d'establir un sistema europeu comú d'asil, ja que la UE compta ja amb normatives en aquest àmbit i tots els països membres estan obligats a respectar-les.

El vicepresident del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Oriol Rusca, ha manifestat que "el problema és polític, no econòmic, perquè la Unió Europea disposa de fons aprovats per aquesta atenció" i ha afegit: "Ens sorprèn que Europa no hagi adoptat abans solucions que respectin els drets i la dignitat de les persones. Les institucions europees no han d'adoptar solucions urgents només davant d'una crisi econòmica".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema