El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dijous que les eleccions generals espanyoles se celebraran "al voltant" del 20 de desembre, un cop aprovats els pressupostos generals de l'Estat. En una entrevista a la Cadena Cope ha assegurat que en qualsevol cas sempre serien "al desembre" i ha recordat que també hi ha una altra possible data, que correspondria amb el 13 de desembre. En tot cas ha assegurat que l'objectiu és que tinguin lloc un cop aprovats els pressupostos generals de l'Estat perquè "això genera certeses" i "estabilitat". "Un cop que s'aprovin pressupostos jo convocaré eleccions", ha dit.

Rajoy ha apuntat també per primera vegada a la possibilitat que la seva formació no obtingui la majoria absoluta en aquests comicis i ha recordat que anteriorment hi ha hagut executius que han governat amb el suport d'altres formacions. "En el supòsit que cap partit tingui majoria caldrà buscar majoria amb algú", ha dit. Segons Rajoy "probablement no serà fàcil per a ningú" i ell "treballarà perquè es mantinguin les polítiques que s'han fet a l'estat com a mínim quatre anys més".

En tot cas ha insistit que des del 1977 sempre ha governat la força més votada i aquesta és també la base de qualsevol acord que hi hagi en el futur. Per aquest motiu ha donat per fet que és la seva formació qui haurà de liderar questes negociacions. "Si pacten PSOE i Podem no serà una de les millors maneres de respectar la voluntat dels ciutadans a Espanya es fan eleccions generals des del 77 i sempre ha governat el partit amb més suport", ha dit.

Segons Rajoy, en aquests moments les enquestes diuen que el PP està millorant en la percepció dels ciutadans, que aprecien la tasca feta malgrat que al PP li ha tocat "governar una etapa molt difícil".