01 de setembre de 2015
01.09.2015
Proposta de reforma

La modificació del TC suspendrà "autoritats i no administracions ni governs"

La vicepresidenta espanyola avisa que només ha de témer aquesta iniciativa "qui pensi que està per sobre de la llei"

01.09.2015 | 18:48

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat aquest dimarts als passadissos del Senat la reforma de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional assegurant que es tracta d'un canvi de "naturalesa general" que té per objecte "reforçar els mecanismes de l'estat de dret". "El TC podrà suspendre els funcionaris o les autoritats que hagin de complir les seves decisions i no les administracions o els governs", ha puntualitzat la vicepresidenta espanyola, per afegir que només haurà de témer aquesta iniciativa "qui pensi que està per sobre de la llei". Així mateix, ha afegit que la normativa només pretén garantir l'execució de les resolucions del TC.

Saénz de Santamaría ha fet aquestes afirmacions al Senat, on ha explicat que la modificació de la Llei orgànica del Constitucional dóna la capacitat al mateix tribunal per fer complir les seves decisions.

La vicepresidenta espanyola ha dit que "ningú no ha de témer aquesta mesura". "Si tots estem disposats a complir la llei i les sentències no s'ha de témer aquest tipus de disposicions que el que fan és enfortir el marc constitucional", ha assenyalat. Els tribunals són "molt garantistes" ja que apliquen l'Estat de dret i "això és el que ha de veure la Generalitat. S'aplica la llei i s'aplica la Constitució", ha sentenciat la vicepresidenta.

Catalá: "No és una llei de sancions sinó d'enfortiment de les capacitats del TC"

De la seva banda, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que la modificació del TC plantejada pel Partit Popular no té com a finalitat "imposar sancions sinó enfortir les capacitats del Tribunal Constitucional". "Garanteix l'execució de les resolucions del Tribunal i per tant li atorga els instruments necessaris per fer-ho", ha explicat.

Preguntat sobre una hipotètica sanció a Artur Mas en cas d'una declaració d'independència, Catalá ha assenyalat que es tracta d'una hipòtesi i que, en tot cas, seria el TC qui hauria de prendre les decisions corresponents i proposar "les actuacions que consideri oportunes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema