01 de setembre de 2015
01.09.2015
Els mitjans eren a Figueres abans que la Guàrdia Civil

CDC demana la compareixença de dos ministres per les filtracions dels registres judicials

El grup al Congrés també vol formular preguntes a Fernández Díaz i Catalá sobre "l'oportunitat política de l'escorcoll"

01.09.2015 | 18:35

Convergència ha registrat aquest dimarts al Congrés les sol·licituds de compareixença dels ministres de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i de Justícia, Rafael Catalça, perquè donin explicacions sobre la filtració als mitjans de comunicació dels registres judicials de divendres passat tant a la fundació CatDem com a la seu nacional del partit, així com als ajuntaments de Figueres, Sant Celoni, Lloret de Mar i Sant Cugat del Vallès. Els convergents volen aclarir els motius de la "sobreexposició mediàtica" dels escorcolls i les filtracions que s'han fet a la premsa de part del material obtingut, malgrat estar sota secret de sumari. També volen saber les mesures que el govern espanyol emprendrà per garantir que això no es repeteixi d'aquí al 27-S.

Pel diputat de CDC al Congrés Feliu Guillaumes, les filtracions "demostren l'evident intenció del Govern de multiplicar els impactes mediàtics".

Paral·lelament, la també diputada de CDC Lourdes Ciuró ha expressat que les filtracions d'un secret de sumari no són pròpies d'un Estat de Dret. "Volem que el ministre de l'Interior doni la cara i expliqui com pensa garantir el dret constitucional a un judici just", ha dit.

Per aquest motiu han entrat fins a 16 preguntes amb sol·licitud de resposta escrita que fan referència tant al volum del dispositiu policial, com al temps emprat pels agents en els registres, l'avís als mitjans de comunicació el dia abans perquè poguessin retransmetre en directe els esdeveniments, la filtració de documents que es troben sota secret de sumari i la incautació de material no relacionat directament amb el cas, entre d'altres.

Amb aquestes iniciatives, el grup de Convergència al Congrés vol "denunciar la sobreexposició mediàtica dels escorcolls realitzats contra la formació, així com la filtració de documents que es troben sota secret de sumari als mitjans de comunicació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema