El sindicat ultradretà Manos Limpias ha demanat a la Fiscalia General de l'estat que ordeni als Mossos d'Esquadra la retirada de les urnes del procés participatiu del proper diumenge. El col·lectiu de funcionaris creu que és "públic i notori" que el procés participatiu impulsat per la Generalitat "no es pot emparar sota el paraigües del dret a la llibertat d'expressió". A més, considera que la Generalitat i "tot el seu dispositiu emparen tota la votació suspesa pel Tribunal Constitucional".

En un escrit presentat aquest divendres, Manos Limpias sol·licita que "doni les ordres oportunes al fiscal superior de Catalunya amb l'objectiu que els Mossos procedeixin a la retirada de les urnes el 9 de novembre en la pretesa votació-consulta secessionista, pretesa pel Govern de la Generalitat i els seus braços socials (ANC, Òmnium Cultural, etc.)".

Manos Limpias considera que "és públic i notori que el Tribunal Constitucional ha suspès i prohibit tant el referèndum com el procés participatiu". Igualment, recorda que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va dir que els Mossos no desatendran cap ordre judicial o de la fiscalia.

Crítiques a la "debilitat" del govern espanyol

D'altra banda, el sindicat "es planteja" exigir responsabilitats al govern espanyol si no impedeix "materialment" la consulta de diumenge. L'entitat i "la gran majoria del poble espanyol" percep que amb el "pretext de ser prudents" s'està abandonant el principi d'autoritat i del compliment de les resolucions judicials. Segons ells, justificar la celebració de la consulta emparada en la llibertat d'expressió de la societat civil és una "fal·làcia", ja que, segons Manos Limpias, "se sap que darrere de la societat civil hi ha el suport de la Generalitat".

Per Manos Limpias, "la debilitat i mal entesa prudència del govern espanyol està provocant que s'intenti fer veure que és un conflicte polític" i ajuda a internacionalitzar el procés sobiranista català. Però en realitat, segons el sindicat, és un "problema pur i dur d'incompliment de la llei, vulneració de l'estat de dret i vulneració de resolucions judicials".

De fet, el sindicat creu que quan el govern espanyol diu que "actuarà si intervé la Generalitat" és "no voler reconèixer públicament" que la Generalitat col·labora en l'organització del procés participatiu.