La resolució per la què el TC ha suspès els actes del nou 9-N no inclou una advertència al president de la Generalitat, Artur Mas, sobre l'obligatorietat de complir les seves decisions, contràriament al que demanava l'escrit de l'Advocat de l'Estat. En canvi, sí que estableix literalment que queden en suspens "els actes impugnats (des del 31 d'octubre) així com les restants actuacions de preparació de la consulta o vinculades a ella", fet que suposa que afecta a tots els actes per fer-la realitat. El TC dóna un termini de 20 dies a la Generalitat perquè presenti, si vol, al·legacions, i dóna per invocat l'article 161.2 de la constitució, fet que implica que la suspensió és automàtica.

L'acord del ple de TC evita finalment recollir la petició que constava al recurs d'inconstitucionalitat del govern espanyol, que demanava explícitament que els magistrats fessin una referència a l'article 87.1 de la Constitució.

Aquest article estableix que "tots els poders públics estan obligats al compliment del que el Tribunal Constitucional". L'advocat de l'Estat hi afegia una referència a "les responsabilitats que pot provocar la seva infracció" per part de la Generalitat.

Els magistrats es limiten a admetre a tràmit el recurs perquè "concorren les condicions processals d'admissibilitat" i donen per invocat l'article 161.2 de la Constitució, fet que implica la suspensió automàtica dels preparatius del procés participatiu i de les accions per fer-lo realitat.

Queden en suspens "els actes impugnats" des del 31 d'octubre -data en què el govern espanyol va presentar el recurs al Registre del TC- per a les parts en el procés, és a dir, per a la Generalitat, i des de la publicació de la decisió al BOE per als "tercers", és a dir, per a les altres entitats relacionades amb el procés.

També queden explícitament suspeses "les restants actuacions de preparació d'aquesta consulta" o que estiguin "vinculades a ella", és a dir la instal·lació de les urnes fins a qualsevol acte de propaganda, així com el web participa 2014.cat, de titularitat de la Generalitat.

Un cop emesa la decisió, el ple del TC acorda traslladar la demanda i els documents presentats al govern de la Generalitat per conducte del seu president. La Generalitat té ara un termini de vint dies per presentar tots els documents i al·legacions que consideri convenients.

Els magistrats recorden que l'admissió a tràmit no suposa cap pronunciament de fons sobre el recurs, que el Tribunal "resoldrà en les pròximes dates".

Pel que fa a l'escrit d'al·legacions presentat pel Departament de Presidència de la Generalitat contra l'admissió a tràmit del recurs, el Tribunal ha decidit "incorporar-lo a les actuacions del procés corresponent".