La secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Montón, ha celebrat aquest dimarts la retirada de l'avantprojecte de llei de l'avortament anunciada pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, poc després de participar en el Congrés Mundial de Relacions Públiques que se celebra aquests dies a Madrid. "Ja era hora que Rajoy comprengués que no es pot mercadejar amb la llibertat de les dones", ha subratllat Montón. Per al diputat de Convergència i Unió Pere Macias es tracta d'una "bona notícia" que "dibuixa un escenari amb un nou líder de la ultra dreta: Gallardón".

Pere Macias ha fet aquestes manifestacions a través d'una piulada al seu compte de Twitter. Per la seva banda els socialistes també consideren que Gallardón ha quedat "desautoritzat" i han demanat al president espanyol que "respecti" la llei de 2010 ja que, al seu parer, "no es pot trossejar".

Izquierda Unida també ha celebrat la retirada de l'avantprojecte de llei de l'avortament i ha estat especialment crític amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón. El diputat d'IU al Congrés Gaspar Llamazares considera que la principal proposta electoral del Gallardón ha "saltat pels aires" i ha afegit que per a ell el ministre de Justícia està cessat "virtualment".