25 de setembre de 2013
25.09.2013
L'operació acaba amb èxit

Hauran de tornar a operar el rei per posar-li la "pròtesi definitiva"

El Rei d'Espanya s'haurà d'esperar com a mínim vuit setmanes en què podrà reprendre la seva agenda de forma "una mica limitada"

25.09.2013 | 11:10
Joan Carles I en el moment d´arribar a l´Hospital Quirón

Els metges que han operat aquest dimarts a Joan Carles I han assenyalat que l'operació ha acabat amb èxit i han destacat que se li ha pogut extreure la pròtesi del maluc que tenia infectat "causant un trauma mínim". Aquest fet és, segons el Doctor Miguel Cabanela, responsable de l'operació, el que permetrà al Rei d'Espanya tenir "un cert grau d'activitat" i reprendre la seva agenda tot i que sigui de forma "una mica limitada". De moment, a Joan Carles I li han posat una pròtesi "temporal o provisional" i haurà d'esperar un mínim de vuit setmanes perquè n'hi posin una de definitiva. La intervenció ha començat cap a les nou de la nit i ha durat poc més de dues hores i mitja.

El Rei d'Espanya necessitarà unes sis setmanes d'antibiòtic per combatre els dos tipus de gèrmens que, segons han explicat els metges que l'han operat, li han causat la infecció. Els metges han assenyalat que els bacteris que té el monarca no semblen molt resistents i descarten utilitzar antibiòtics complexos.

Després d'aquest mínim de sis setmanes, encara hauran de passar dues setmanes de "vacances d'antibiòtic" abans no se li pugui fer l'operació definitiva. Una intervenció que, diuen, tindrà un "risc menor" que la que se li acaba de practicar.

Des de l'Hospital de Quirón, on se li ha practicat la intervenció, el Doctor Miguel Cabanela ha explicat que la pròtesi que se li ha col·locat a Joan Carles I estarà "molt estable" i confien que aquest fet també contribueixi en un "major confort" per al monarca i que això li permeti tenir certa activitat.

Activitat sense desplaçaments

Preguntat sobre els dies que Joan Carles I s'haurà d'estar a l'hospital per recuperar-se d'aquesta intervenció, el Dr. Cabanela ha assenyalat que el més probable és que sigui un període d'entre quatre i set dies, tot i que depèn d'una "pila de factors".

Ara bé, els metges s'han mostrat confiats que el Rei d'Espanya es pugui aixecar i caminar aquest mateix dimecres "si té humor". De fet, es mostren partidaris que comenci a desplaçar-se "quan se senti confortable", ja sigui amb un caminador o amb crosses.

Pel que fa a l'activitat que pot portar a terme el monarca, el Dr. Cabanela ha descartat que faci desplaçaments i no es mostra partidari que passi "tres o quatres hores en un cotxe". En canvi, s'ha mostrat més confiat que Joan Carles I pugui reprendre la seva activitat sense moure's massa de La Zarzuela.

En aquest sentit, els metges també han descartat que el monarca participi a la desfilada del 12 d'octubre, amb motiu del Dia de la Hispanitat, que es fa a Madrid. "Crec que no és admissible", ha assenyalat Cabanela, pel fet que Joan Carles I estaria "en una posició més o menys ferma durant un període de temps llarg".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho