La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha atribuït aquest dimecres a la tresoreria el control de les donacions anònimes al partit i ha negat davant el jutge Pablo Ruz l'existència d'una comptabilitat B. Cospedal manté d'aquesta manera la versió de Javier Arenas i de Francisco Álvarez-Cascos durant les prop de dues hores i mitja que ha declarat com a testimoni. També ha negat haver rebut dos pagaments per valor de 45.000 euros entre els anys 2009 i 2010 com va afirmar Luis Bárcenas en la seva declaració del passat 15 de juliol. Així ho ha explicat l'advocat d'Esquerra Unida, Enrique Santiago, en acabar la declaració.

La declaració de María Dolores de Cospedal ha estat la més llarga de les cinc que s'han portat a terme en les últimes hores davant el jutge Pablo Ruz, instructor del 'Cas Bárcenas'. Durant la seva compareixença, ha afirmat que "no hi havia control més enllà del que fes la tresoreria", ha afirmat l'advocat de l'acusació popular exercida per Esquerra Unida, Enrique Santiago. Segons Santiago, De Cospedal també ha apuntat que li estranyaria que hi hagués registres de control de DNI de donants.

Per a l'advocat de l'acusació popular, les declaracions de De Cospedal vulneren els estatuts del Partit Popular ja que aquests estableixen que "el control de tots els serveis" correspon a la secretaria general i no a la tresoreria com defensa la número dos del PP. Un fet que, segons Erique Santiago, "agreuja" encara més la situació. El lletrat afegeix que el descontrol en el sistema de donacions vulnera també la llei Electoral i la de donació de partits.

La secretària general del PP ha negat l'existència dels papers de Bárcenas i ha afegit que l'única cosa que sap sobre aquests documents és el que ha vist als diaris i, posteriorment, ha negat també haver cobrat sobresous en negre. En aquest mateixa línia, De Cospedal ha negat "taxativament" l'existència d'una comissió d'infraestructures al Partit Popular com ahir va assegurar Francisco Álvarez Cascos, ha apuntat Enrique Santiago.

Durant la seva declaració, De Cospedal ha dit també que no va intervenir en l'acord d'extinció del contracte Luis Bárcenas del Partit Popular i que, en tot cas, s'hauria pactat durant la trobada que va mantenir l'extresorer amb Javier Arenas i Mariano Rajoy. La número dos del PP també hauria reconegut que les relacions amb Bárcenas eren dolentes i inexistents des de l'any 2009.

Finalment i en referència a la comissió de 200.000 euros que, segons Bárcenas, va rebre l'exgerent del PP a Castella la Manxa a canvi de la concessió del servei de neteja de l'ajuntament de Toledo a l'empresa Sacyr l'any 2007, De Cospedal ho ha negat a preguntes del magistrat. Posteriorment, Pablo Ruz ha denegat les preguntes de les parts sobre aquest tema en considerar que no eren pertinents perquè hi h