El president de Pimec, Josep González, ha assegurat que no li consta que hi hagi moviment d'empreses de Catalunya cap a Madrid en resposta a les paraules del conseller d'Hisenda d'aquesta comunitat, Enrique Ossorio, que va assegurar dilluns que un miler de companyies catalanes s'havien instal·lat a la capital de l'Estat des de 2010 atretes per la seva fiscalitat. González ha demanat "seriositat" i un "anàlisi fred" de les xifres i ha considerat "lamentable" que es "barregin" aquestes dades amb "arguments a favor o en contra" del procés sobiranista de Catalunya. Tanmateix, el líder empresarial ha declarat que "és evident que a Catalunya tenim una fiscalitat més alta que voldríem".

En declaracions a 'Catalunya Ràdio', González ha assegurat que a Catalunya "no hi ha davallades importants" d'inversions d'empreses estrangeres i que "el capital ha de fer el que cregui convenient". Segons el líder de Pimec, Catalunya té una tradició industrial i d'infraestructures que no té Madrid, que sí que té una millor fiscalitat i altres avantatges derivats de ser la capital de l'Estat.

González ha denunciat que continua el "degoteig" en el tancament d'empreses, però a causa de "l'asfixia financera" que pateixen. El president de la patronal ha assegurat que és "pessimista" sobre la reactivació del crèdit, ja que Espanya i la UE només s'han preocupat de rescatar el sector bancari i han "oblidat" el teixit empresarial. "Això ha costat molt car, han tancat moltes empreses i s'han perdut llocs de treball", ha criticat.

El dirigent de Pimec ha donat suport a les declaracions del president de la CEOE, Joan Rosell, que va assegurat dilluns que caldria rebaixar els "privilegis" dels treballadors amb contractes indefinits per acabar amb la dualitat del mercat laboral. Tot i que ha valorat que Rosell podria haver estat "més o menys encertat" amb les seves expressions, González ha coincidit en què "no es pot aguantar" que convisquin 40 tipus de contractes diferents i que s'haurien de reduir a tres: contracte fix, a temps parcial, i de formació.

El líder empresarial ha defensat que això serviria perquè les companyies no vegin diferències de costos entre els diferents tipus de contracte, ja que les condicions del contracte indefinit donen poca flexibilitat als empresaris en moments de crisi. González ha advocat per "arrodonir" la reforma laboral, que no permetrà generar ocupació per sí mateixa, sinó quan millori la situació econòmica.

En aquest sentit, González s'ha mostrat "optimista" davant l'expectativa de millora d'algunes xifres macroeconòmiques com l'eventual creixement del PIB que preveu el govern espanyol, i altres com la prima de risc o les exportacions. Malgrat tot, el president de Pimec ha augurat que l'endeutament de l'Estat i l'atur no milloraran a curt termini.