Els dos exsecretaris generals del Partit Popular, Javier Arenas i Francisco Álvarez-Cascos, han negat conèixer l'existència dels documents de Luis Bárcenas sobre la suposada comptabilitat B del partit. Fonts judicials han indicat que cap dels dos tenen constància d'entrades ni sortides de diners en negre i han negat taxativament haver rebut cap tipus de sobresou. Segons les mateixes fonts, Cascos ha assegurat que "tot el que he rebut ho he declarat en el meu impost de la renda". Arenas i Cascos han admès però que no existia cap protocol de control sobre les donacions de particulars però que, en tot cas, era una tasca que corresponia a gerència o a tresoreria.

L'advocat de l'acusació popular exercida per Esquerra Unida, Enrique Santiago, ha afirmat que de les declaracions dels dos exsecretaris generals se'n desprèn que no hi havia cap norma escrita sobre les donacions al partit, ni control dels DNI dels donants ni tampoc control sobre les quantitats donades. És més, Santiago ha explicat que tant Cascos com Arenas s'han desvinculat d'aquest descontrol en matèria de donacions i han dit que aquesta tasca corresponia a la gerència o a la tresoreria del partit.

En aquesta mateixa línia s'ha pronunciat l'empleat de la caixa del PP que també ha declarat avui a l'Audiència Nacional, Antonio Ortiz. Ortiz ha negat que existís cap control sobre les donacions. Un extrem que, segons l'acusació exercida per EU, vulneraria la Llei Electoral i la llei de Finançament de Partits. Durant la seva compareixença, Ortiz ha reconegut haver fet diversos ingressos bancaris procedents d'aquestes donacions però ha afegit que les quantitats mai superaven els 60.000 euros.

El successor de Luis Bárcenas a la gerència del partit, Cristóbal Ortíz, ha admès haver rebut dos pagaments per valor de 6.000 euros cadascun l'abril del 2007 i el juny del 2008. Ha subratllat que Bárcenas li va lliurar aquestes quantitats en bitllets de cinc cents euros i en sobres tancats i que no els va declarar. Així mateix, Páez ha afegit que va portar a terme tasques de d'assessoria legal i laboral al partit entre els anys 1986 i 1996 i que, en tots els casos, l'extresorer Luis Bárcenas li va pagar els serveis sense factura.

Durant la seva declaració, el successor de Bárcenas a la gerència del Partit ha assegurat que va custodiar durant uns mesos uns documents a petició de Luis Bárcenas i que aquest li va demanar que els guardés perquè tenia por que la policia registrés la seu del PP. Amb tot, Páez ha dit que no sabia quin era el contingut d'aquesta documentació perquè no va mirar els papers.

Per la seva banda, Arenas ha admès que va presenciar una reunió en què Luis Bárcenas exigia mantenir el despatx i la secretària a la seu del Partit Popular però que no recordava cap acord sobre el pagament d'un sou a l'extresorer. També ha negat haver rebut el tancament de la caixa corresponent a la comptabilitat B del Partit.

L'advocat d'Izquierda Unida, Enrique Santiago, considera que "aquests senyors declaraven com a testimonis i amb l'obligació de dir la veritat". És per això que ha subratllat que "estudirarem seriosament alguna imputació" en considerar que hi ha força contradiccions que els porten a pensar que tant Cascos com Arenas podrien haver mentit.

Respecte a la declaració de Francisco Álvarez Cascos, les mateixes fonts judicials han afirmat que el jutge Ruz ha permès que no contestés diverses preguntes relatives a la seva època com a ministre, ja que pot respondre-les per escrit. Cascos ha declarat amb un bloc de notes a les mans que ha consultat en diverses ocasions però no ha aportat cap mena de documentació.

Per a l'advocat d'Esquerra Unida, Enrique Santiago, Cascos ha mostrat una "absència absoluta de memòria" ja que, tot i haver admès que va compatibilitzar les tasques de secretari general amb la de tresorer entre els anys 1990 i 1993, "no recordava res sobre com es portaven a terme les donacions".

Finalment, Francisco Álvarez Cascos ha reconegut que es va constituir una comissió d'infraestructures al partit però que aquesta només servia per decidir les obres que introduirien a la campanya electoral.