31 de març de 2013
31.03.2013
Herència del seu pare

ICV demana explicacions al Rei sobre 4,3 milions d'euros a Suïssa

'El Mundo' revela aquest diumenge que Don Juan va deixar 6 milions d'euros

31.03.2013 | 20:24
El rei Joan Carles I, en una imatge recent

La portaveu d'ICV al Parlament de Catalunya, Dolors Camats, ha demanat aquest diumenge al Rei que doni explicacions sobre l'herència del seu pare. 'El Mundo' revela aquest diumenge que Don Juan va deixar 6 milions d'euros d'herència, 4,3 milions dels quals estaven en comptes a Suïssa. Dolors Camats ha manifestat que, si es confirma que el rei va heretar aquesta quantitat, ha comès frau i demana a Hisenda que expliqui si algú de la casa reial s'ha acollit a l'amnistia fiscal.

"El Rei en persona i no per boca de cap portaveu hauria de donar explicacions sobre aquesta informació i sobre l'herència rebuda", ha dit Camats que ha afegit que si es confirma que va rebre aquesta quantitat, "el Rei ha defraudat i no pot ser cap d'Estat". Per Camats "el cap d'Estat d'un país democràtic i en el segle XXI hauria d'estar preparat i disposat a ser transparent". "I encara que tingui immunitat ha de posar-se a disposició de les institucions democràtiques per ser controlat", ha afegit en referència a l'opacitat de la institució i del Congrés dels Diputats quan es fan preguntes sobre el control de l'activitat de la Casa Reial.

En aquest sentit, la diputada d'ICV també ha demanat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que informi en el Congrés de "si algun membre de la Casa Reial s'ha acollit a l'amnistia fiscal que el Govern del PP ha impulsat i si tenen coneixement de les dades que publica avui aquest diari o d'altres informacions". I en aquest sentit ha explicat que també es preguntarà per les germanes del Rei que, segons la informació del diari, haurien cobrat una tercera part de la quantitat cadascuna d'elles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema