La Direcció General de Trànsit (DGT) proposa en l'esborrany del futur Reglament General de Circulació autoritzar a les motocicletes a circular pel voral si el trànsit està aturat per congestió en els carrils de la via i sempre que no superin els 30 quilòmetres per hora i "extremin li precaució".

Aquesta és una de les principals novetats del text del futur Reglament de Circulació, l'aprovació del qual ha quedat de moment paralitzada a l'espera de la formació del nou govern espanyol que surti de les urnes el proper 20 de novembre.

A més de circular pel voral en cas d'embús, el reglament permetrà als conductors de motocicletes, ciclomotors i bicicletes "zigzaguejar" entre la resta dels vehicles aturats en un semàfor o intersecció circulant "amb precaució" entre ells, per situar-se davant de aquests en la línia de detenció.

Es tracta d'una pràctica habitual en el trànsit diari, però que no estava contemplada en la normativa i que respon també a les noves "línies de detenció avançada", reservades per als vehicles de dues rodes i que han començat a pintar als carrers de moltes ciutats espanyoles.

El futur reglament, que passarà a anomenar-se "Reglament General de Circulació Urbana i Interurbana", inclou un apartat específic per a les bicicletes que, entre altres novetats, autoritza els ciclistes a circular pel centre de la calçada en aquelles vies amb un límit màxim de velocitat de 50 quilòmetres per hora.

A la resta de les vies hauran d'anar per la vorera de la dreta, si és transitable i, si no ho fos o no existís voral, el més a prop possible de la vora de la calçada.

Així mateix, es permet als ciclistes circular en posició paral·lela, en columna de dos, enganxats el màxim possible a l'extrem dret de la via.

Les bicicletes podran avançar i superar a altres vehicles per la dreta o per l'esquerra, segons sigui més convenient per a la seva seguretat.

L'esborrany de treball del futur reglament autoritza el trànsit de bicicletes per les voreres de més de tres metres d'ample quan la densitat de vianants ho permeti i sempre a una distància mínima d'un metre de la façana dels edificis.

En tot cas, els vianants que circulin per la vorera tindran la prioritat sobre els ciclistes. S'autoritza també l'ús de remolcs de bicicletes degudament homologats i s'obliga els ciclistes a portar casc igualment homologat o certificat, així com peces reflectants quan circulin per vies interurbanes.