09 de novembre de 2011
09.11.2011
Volcà submarí

El Hierro registra aquesta nit deu sismes imperceptibles

Tot i que cap dels tremolors ha estat notat per la gent, els registres mostren que hi ha una vibració constant

09.11.2011 | 10:46

L'illa d'El Hierro ha registrat des de la passada mitjanit fins a les 8.25 hores (hora canària) deu moviments sísmics, cap d'ells sentit per la població, segons informa l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).

Tots aquests tremolors han tingut el seu epicentre al nord-oest de Frontera i el seu focus s'ha situat a profunditats que oscil·len entre els 16 i els 23 quilòmetres.

La magnitud d'aquests deu sismes oscil·la entre els 1,5 graus a l'escala de Richter del més lleu i els 3,0 graus del més fort (el de les 4.15 hores).

D'altra banda, els registres de les estacions sísmiques de l'IGN a El Hierro mostren que segueix actiu el senyal de tremolor (la vibració constant característica de les erupcions, produïda pel moviment de magma des del subsòl cap a la superfície).

Els gràfics indiquen que aquest senyal ha tingut dos moments especialment intensos aquest matí, cap a les 7.30 i les 8.05 hores.

Des que va començar aquesta crisi sismovolcànica, d'El Hierro ha patit més d'11.000 terratrèmols, la majoria dels quals han passat desapercebuts per a la població.

El més potent d'ells va tenir lloc divendres passat al costat de la costa de Frontera, al nord de la illa, i va aconseguir una magnitud de 4,4 graus i una intensitat de IV-V.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema