06 de novembre de 2011
06.11.2011
Erupció a El Hierro

La Restinga es buida mentre augmenta l'activitat volcànica

Els 200 habitants de la localitat han hagut d'abandonar les seves cases - A la nit s'han registrat fins a 19 sismes

06.11.2011 | 11:44
Una explosió de material magmàtic s´eleva per damunt de l´aigua.

Els més de 200 habitants de la Restinga (El Hierro) han estat evacuats aquest dissabte a la nit d'aquesta localitat per l'aparició de columnes de vapor d'aigua i cendra, segons ha informat el Govern canari.

La direcció del Pla de Protecció Civil per risc Volcànic (PEVOLCA) ha ordenat l'evacuació dels habitants de La Restinga davant els canvis registrats pel fenomen eruptiu que s'està desenvolupant a, aproximadament, dos quilòmetres de la costa.
I és que la xarxa de vigilància volcànica de seguiment 24 hores de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha registrat a l'illa de El Hierro durant la nit un total de 19 de sismes d'entre 1,5 i 2,9 graus de magnitud en l'escala de Richter.

El major dels sismes, registrat a les 00.48 hores, va tenir una magnitud de 2,9 en l'escala de Richter i es va produir a l'oest del municipi de Frontera. Aquest esdeveniment va ser localitzat al mar a 15 quilòmetres de profunditat.

La resta de sismes registrats es localitzen, sobretot, al nord-oest de Frontera, entre els 17 i 27 quilòmetres de profunditat. L'últim d'ells, de 2,2 graus de magnitud, es va produir a les 26/07 hores a uns 22 quilòmetres de profunditat i epicentre al mar.

Així, s'ha procedit al trasllat de 200 persones fora de la localitat, amb els mitjans establerts per la direcció del Pla i també amb mitjans privats. Aquestes persones han estat reallotjades en cases de familiars, i només 40 s'han traslladat a la Residència d'Estudiants de Valverde.

D'altra banda, i durant la tarda de dissabte, s'ha procedit a l'evacuació de 51 persones, residents a la zona dels pols i Els Guzmines, en Frontera, pel risc de despreniment ocasionat per l'alta sismicitat que s'està produint a la zona .

Només sis d'aquests veïns s'han traslladat a la Residència d'Estudiants de Valverde, al costat dels quatre que es van desplaçar ahir a la nit de la zona de Les Puntes.

La direcció del PEVOLCA ha recomanat a la població seguir les recomanacions establertes davant els sismes i estar atenta a les indicacions de les autoritats, tant a través dels mitjans de comunicació, com de les pàgines web del Cabildo del Ferro i el Govern de Canàries .

En aquest sentit, es recorda que la direcció del Pla està en permanent en contacte amb els tècnics responsables del seguiment volcànic, tot i que la propera reunió serà el dilluns 7 de novembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema