L'etarra del 'comando Argala' Andoni Otegi ha assegurat al terme del judici que se segueix per l'assassinat del regidor d'UPN José Javier Múgica que "ningú s'ha rigut del sofriment de la vídua", i alhora ha criticat la "mentida" de la jutge Ángela Murillo, que va etzibar: "Pobra dona, a sobre se'n riuen els cabrons!".

"Ningú s'ha rigut del sofriment de la vídua. Al contrari, ho respectem, és conseqüència d'una mentida i de l'afany de protagonisme d'una magistrada", ha assenyalat Otegi a l'exercir el seu torn d'última paraula. L'excap militar d'ETA, Francisco Javier García Gaztelu, 'Txapote', i els altres dos etarres han renunciat a fer manifestacions al final del judici, que ha quedat vist per a sentència.

Finalitzat el judici, la jutge Murillo ha coincidit al hall de l'Audiència Nacional amb la vídua de Múgica, Adoración Zubeldia, i els fills del regidor assassinat. Després de parlar durant uns minuts, Murillo i Zubeldia s'han donat una calorosa abraçada i un petó.

Més presó per als acusats

El fiscal de l'Audiència Nacional Carlos Bautista ha elevat de 48 a 72 anys de presó la petició de pena per a 'Txapote', per ordenar l'assassinat del regidor, que va tenir lloc el 14 de juliol de 2001 després d'explotar una bomba adossada que li havien col·locat en la seva furgoneta.

En la tercera jornada del judici, que s'ha repetit des del començament, Bautista ha incorporat una pena de 20 anys de presó per un delicte d'estralls terroristes. A més, ha incrementat en quatre anys la petició per integració en organització terrorista, en tractar-se d'un dirigent de la banda i no constar en la causa que hagi estat condemnat per associació de malfactors a França.

Per la seva banda, els etarres del 'comando Argala' Andoni Otegi i Óscar Celarain, acusats de col·locar la bomba, podrien ser condemnats a penes de 58 anys de presó, en imputar-los el fiscal el delicte d'estralls i constatar que ja han estat condemnats a França per pertinença a banda armada, mentre que Juan Carlos Besance s'enfronta amb un màxim de 68 anys de presó.