Figueres

Mineralia, quaranta anys d’experiència i innovació en el seu sector

Des dels seus orígens, la direcció de la companyia ha volgut imprimir un segell de qualitat a la seva producció, per això gran part de la I + D es dedica exclusivament a la millora constant de processos

Panoràmica de l’empresa Mineralia.

Panoràmica de l’empresa Mineralia. / Mineralia

Emporda.info

Mineralia es dedica a l’extracció i micronització de minerals per a la indústria. La innovació i la millora contínues han convertit Mineralia en el primer productor de sulfat de bari natural de l’Estat , ocupant també les primeres posicions europees amb fabricats de talc, dolomita, quars, caolí, mica i pissarra. Des dels seus orígens, l’any 1978, Mineralia s’ha mantingut fidel a l’objectiu inicial de disposar d’una àmplia gamma de productes per a cobrir la demanda del mercat.

La companyia manté interessos a diverses mines tant a Catalunya com al Marroc. Així, seleccionen les matèries primeres més adequades segons les necessitats dels clients i apliquen processos de producció d’última generació. Gràcies a una xarxa comercial present als principals mercats del món, ofereixen un servei eficaç per a satisfer les necessitats de tota mena d’indústries.

"Sovint ens pregunten: què se’n fa del que fabriqueu? Doncs moltes parts d’un automòbil contenen càrregues minerals. Totes les capes de pintura, els plàstics que formen els para-xocs i els interiors de la cabina, els frens, les moquetes i els recobriments del capó per aïllar el soroll del motor", expliquen des de la companyia. Mineralia és proveïdora dels principals fabricants de tots aquests components. També subministren minerals per a massilles i pintures de manteniment i reparació.

40 anys d’experiència

Mineralia és part del Grup Conesa, negoci de la família Conesa originària de Figueres, a l’Alt Empordà. Provinent del sector de l’automòbil, la família va introduir-se en el món de les matèries primeres l’any 1978 participant a Baritas Blancas S.A., empresa que va acabar controlant l’any 1983. En aquell moment es treballava amb mineral procedent de les mines de Calatayud i Còrdova. A partir del 1984, s’intensifiquen els treballs de recerca de noves fonts d’aprovisionament al Marroc que acaben comportant el tancament de les mines a la península. L’any 1985 Baritas Blancas S.A. ja era el líder en producció de barita a l’Estat i això donà confiança a la família per a començar a exportar. Així es va fundar l’empresa Minerals Girona S.A. Les dues empreses van continuar treballant en paral·lel fins al 1994 quan varen convergir sota el nom de Minerals Girona S.A. i el nom comercial Mineralia.

Qualitat i I + D

Des dels seus orígens, la direcció de Mineralia ha volgut imprimir un segell de qualitat a la seva producció. És per això que, des dels anys 80, s’inverteix de forma continuada en un laboratori propi que permet tenir un bon control tant de les matèries primeres com de la producció i el producte final.

"La qualitat del producte ha estat l’element clau en el creixement de l’empresa i ens ha permès comptar amb la confiança dels nostres clients. Disposem de la certificació de qualitat ISO 9001 des de l’any 2000", destaquen els responsables de la companyia.

Equip propi

Mineralia compta amb un equip tècnic d’enginyers químics i industrials propi que dissenya els productes del futur i els processos industrials per a fabricar-los. Part de la I + D es dedica exclusivament a la millora constant de processos nous i existents per arribar als millors estàndards d’eficiència tècnica, energètica i de sostenibilitat.

Mineralia és avui una marca de referència en el sector gràcies a la dedicació del seu gran equip humà, constantment involucrat en un procés de formació continu per actualitzar els seus coneixements i estar el dia de totes les novetats del sector. Així ofereixen el millor servei als seus clients.

[object Object]
  • Adreça: crta N-IIa Km 8,3, Figueres
  • Telèfon: 972 503 805
  • Web: www.mineralia.es