Ceres Roura és una empresa familiar fundada a Figueres l’any 1912, dedicada a la fabricació i venda de tota mena d’espelmes de cera: perfumades, decoratives, religioses, antimosquits i també, complements. Els 110 anys d’història avalen aquesta empresa, capdavantera en el seu sector gràcies a la passió per la feina ben feta, l’experiència i la constància de cinc generacions d’una mateixa família. Aquesta pime en l’actualitat, exporta a 20 països, entre ells Estats Units, França, Itàlia, Portugal i també al continent africà, entre d’altres. Fabrica una mitjana de 150.000 espelmes diàries, essent líders del mercat nacional. En total, transformen 4.000 tones de cera a l’any.

L’equip està format per quaranta-dos treballadors que fan tasques en diferents departaments: producció, logística, comercial, qualitat, disseny, compres i finances en unes instal·lacions de 15.000 metres quadrats, situades al Polígon Industrial Firal de Figueres

La qualitat, la innovació, la diferenciació i l’exportació són els factors que han portat Ceres Roura fins als nivells de creixement actuals i són elements amb els quals també fonamentaran la seva estratègia a llarg termini. Aquests valors han estat premiats, per Pimec (Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya) en atorgar a Ceres Roura el guardó a la petita empresa més competitiva de Catalunya l’any 2019.

La flexibilitat per adaptar-se a les necessitats dels clients i la qualitat són els distintius de l’empresa, així com les seves accions enfocades a la Responsabilitat Social Corporativa (RSC): obtenció d’energia mitjançant plaques solars, el reciclatge de residus, la instal·lació d’un circuit tancat d’aigua, la utilització de cera vegetal, entre altres.

Ara, pensant en les festes de Nadal, Ceres Roura acaba de treure al mercat una nova col·lecció de vasos de ceràmica amb cera vegetal 100%, perfumada amb essències de fruits silvestres, ambre i caramel.

Ceres Roura