L’empresa de gelats artesans italians Gelati Dino, amb 44 anys d’experiència i amb la seu central a Empuriabrava, ha inaugurat la seva segona gelateria a Madrid. El nou establiment està situat al carrer Santa Engracia número 155, al barri de Chamberí. La cadena castellonina també ha modernitzat la botiga que té situada en un centre comercial de la Jonquera. Gelati Dino té 32 establiments arreu de Catalunya, Madrid, Andalusia, Saragossa i Marràqueix i al juny obrirà un nou punt de venda al glàmping Pola Giverola, de Tossa de Mar (la Selva).

L’obertura de la nova botiga de Madrid, situada al barri de Chamberí, ha generat 5 nous llocs de treball. L’establiment té més de 120m2 de superfície i disposa d’un obrador de gelats, terrassa i saló interior amb 20 taules i capacitat per 50 persones. El primer local de Gelati Dino a la ciutat madrilenya el va obrir el 2019 al barri de Salamanca (Avenida Felipe II). En les últimes setmanes l’empresa altempordanesa també ha modernitzat, amb una nova imatge, la gelateria que des de fa set anys té al centre comercial Gran Jonquera Outlet & Shopping, de la Jonquera.

La de Madrid ha estat la segona obertura de Gelati Dino aquest 2022. Al febrer va inaugurar un quiosc situat al centre comercial Finestrelles, d’Esplugues de Llobregat. I, al juny, situarà un nou punt de venda al glàmping Pola Giverola, de Tossa de Mar. Es tracta d’un càmping de luxe gestionat per la també cadena gironina Med Playa, amb qui l’estiu de 2021 ja va arribar a un acord per situar una gelateria a l’emblemàtic Hotel Pez Espada, catalogat com a Bé d'Interès Cultural, al passeig marítim de Torremolinos (Màlaga). Gelati Dino calcula que amb les tres noves obertures es generaran 10 nous llocs de treball i en els propers mesos té la intenció d’expandir-se més per al sud d’Espanya, on l’any passat va obrir-hi la seva primera botiga, a Torremolinos mateix (Màlaga). 

Distribueixen gelat a restaurants amb estrella Michelin i produeixen ingredients per a gelaters

Gelati Dino té el seu gruix de botigues arreu del litoral gironí i a ciutats com Girona i Barcelona i també en disposa a Madrid, Torremolinos (Màlaga), Saragossa i Marràqueix. És l’empresa de gelats artesans més gran d’Espanya i compta amb un total de 208 treballadors, dividits entre les gelateries i la central d’Empuriabrava. Produeix 450.000 litres de gelat a l’any, el que suposa que anualment fabrica 4,5 milions unitats de 100 ml. Serveixen, de mitjana, un gelat cada sis segons.

Dino distribueix, a través de la marca Pavese Gelato Creativo, gelats a la restauració, amb sabors tradicionals (vainilla, xocolata, sorbets de fruita i cremes de fruits secs) i gastronòmics (foie mi-cuit de Collverd o pebre de Sichuan), i també ofereixen gelats a mida pels xefs i treballen per restaurants amb estrella Michelin que busquen sabors curiosos i únics. També fabriquen i preparen ingredients i productes semielaborats per vendre a professionals del gelat artesà, a través de la marca Compagnía del Gusto. Gelati Dino Gruppo són productors de la majoria dels ingredients que utilitzen, i comercialitzen tots els productes per fer gelat i creps, com cremes de xocolata, de pistatxo, preparat per creps, sucre invertit per fer gelat, sucre caramel·litzat i una base líquida congelada per elaborar gelat, entre altres. L’empresa compra els aliments d’origen i directament al productor, com els fruits secs -entre els quals els pistatxos i avellanes- i els cítrics -mandarina i llimona-, que provenen de la regió del Piamonte, Sicília i d’altres zones d’Itàlia.

La companyia empordanesa va néixer el 1978, any en què el fundador, Dino Pavese, va obrir la primera botiga a Empuriabrava. Tres generacions després i 44 anys més tard, Gelati Dino Gruppo s’ha convertit en una de les marques de gelat de referència del país. L’empresa segueix la tradició familiar, i a dia d’avui està dirigida pel gendre de Dino Pavese, Valter Rosso.