Les barbacoes solen ser una de les activitats més preuades a l’estiu. I perquè siguis l’autèntic protagonista i triomfis amb la barbacoa des de Supermercats Montserrat et volen donar una sèrie de consells infal·libles per convertir-te en el rei de la barbacoa.

  1.  Planificar. El més important és organitzar i planificar, ja que només comprant el carbó o la llenya i la carn no podem donar per fet que tot sortirà bé. Per aquest motiu caldrà saber per quantes persones cuinarem i calcular una mitja de 350-400 g de carn per persona, entre entrants que poden ser xistorres, cansalada o ales de pollastre i la carn pels principals. A Supermercats Montserrat trobaràs carn de la millor qualitat i un equip de professionals que t’aconsellarà a l’hora de la teva selecció.
  2.  Brases perfectes. Les brases han d’estar madures, quan estan de color gris-blanc és el moment perfecte. La graella no ha d’estar molt a prop de les brases i cal cuinar lentament per tal que la cocció a l’interior de la carn estigui al punt òptim.
  3.  Elecció de la font de calor. Pot ser de carbó o bé de llenya. Recomanem el carbó pel seu poder calorífic i la potencia constant, ja que això ens permetrà tenir unes brases estables. En el cas de fer les brases amb llenya caldrà tenir cura i anar-la alimentant per tal de mantenir les brases estables. Cal tenir present també els elements de seguretat i estris necessaris per poder repartir les brases i manipular la carn i la graella.
  4.  Preparació de la carn. És important treure la carn de la nevera almenys una hora abans per tal que agafi temperatura. Un truc és posar la carn a prop de la graella per tal que vagi “suant” una mica. A l’hora de rostir la carn hem de ser pacients, i no estar donant voltes continuament. El secret és deixar que la carn es vagi cuinant tranquil·lament i només donar la volta quan estigui al punt desitjat. Aconsellem no salar la carn abans de posar-la a la barbacoa. És preferible afegir sal i pebre en la mesura que desitgem un cop estigui cuinada. D’aquesta manera les carns conservaran millor els seus sucs i quedaran més gustoses.
  5.  Condiments. Si ets dels que t’agrada sorprendre als convidats amb carns marinades o adobades, pots preparar-ho amb els condiments i espècies que trobaràs a la secció d’alimentació de Supermercats Montserrat, així com tot un ampli assortit de salses per acompanyar els teus plats.

Trobaràs tot el que necessites per fer una perfecta barbacoa als Supermercats Montserrat, el Supermercat de l’Empordà. Súper Montserrat (Sant Mori, 1 d’Empuriabrava), Híper Montserrat (Sant Maurici, 401 d’Empuriabrava) i Súper Montserrat (Figueres, 22-26 a Castelló d’Empúries).