En el món de la construcció, cada cop adquireix més importància la proximitat entre el client i l'empresa que ha d'executar un encàrrec per a fer realitat qualsevol projecte. Des de fa més de trenta anys, Rayen ha fet realitat un gran nombre d'edificacions a l'Alt Empordà i ara està en ple procés de consolidació d'una nova etapa com a empresa d'enginyeria i construcció, amb seu a Figueres.

En els seus inicis, es va especialitzar en la construcció d'edificis plurifamiliars, habitatge social, cases unifamiliars amb claus en mà i manteniments industrials. La crisi de la construcció va portar l'empresa a apostar per la innovació com a eina de treball imprescindible. L'any 2005, la segona generació de la família es va posar al capdavant del negoci.

«Com a projecte singular d'aquella etapa, podem destacar la construcció d'habitatges de protecció oficial amb entramat lleuger de fusta, un sistema molt utilitzat en la construcció d'habitatges unifamiliars a Europa i als Estats Units, però poc habitual aquí», destaquen Susana Martínez, responsable de l'àrea de gestió, i Fran López, gerent i cap d'obra.

Amb aquesta voluntat d'avançar i aportar nous serveis als seus clients, aquest darrer any la constructora ha incorporat la divisió d'enginyeria amb David Martínez al capdavant. «D'aquesta manera, des de Rayen, oferim un servei integral de 360 graus, per tal de gestionar des de permisos fins a lliurament claus en mà, tant per edificació industrial com de comerços i habitatges», expliquen els seus responsables.

Arcada de grans dimensions, de pedra natural, a l'entrada de l'Hotel Aires de l'Empordà de Vilacolum. RAYEN

La seva llarga trajectòria està avalada per la confiança d'un important nombre de clients de la comarca que, aquests darrers anys, els han confiat obres rellevants, tant en les seves instal·lacions empordaneses com en delegacions de fora d'ella. Aquest seria el cas, per exemple, d'Alregi, per a la qual han fet obres d'ampliació i millora en els establiments Wine Palace de Figueres, Blanes, Vic i Sant Pere de Ribes, a més de materialitzar la construcció d'una nova nau logística de 3.000 metres quadrats a la seva seu central de Vilamalla, amb bigues de quaranta metres d'amplada per a permetre que la superfície útil interior no tingués obstacles en forma de columnes.

Fran López amb Noelia Pacios, gerent d'Alregi i Wine Palace, en una visita d'obres a Vilamalla. CONXI MOLONS

Altres exemples recents de treballs executats o en fase d'execució per part de Rayen 360 són l'ampliació de l'espai logístic de la factoria de Garcia de Pou, a Ordis, i la rehabilitació de l'Hotel Aires de l'Empordà, a Vilacolum, a Torroella de Fluvià. Com a fet singular, a l'entrada d'aquest establiment, Rayen ha construït una arcada de pedra natural d'uns set metres i mig d'amplada. L'hotel, de quatre estrelles, té catorze habitacions i balneari.

Ampliacio de l'espai logístic de Garcia de Pou, a Ordis. RAYEN

Durant el confinament, Rayen ha dut a terme millores a les instal·lacions del Qualia Centre Wellness i el Garatge Central Ford Figueres, a més d'altres obres en diferents punts de la comarca. L'empresa basa el seu treball a oferir als clients tots els serveis necessaris per a portar qualsevol obra a bon port, des del procés inicial de tramitar permisos fins a l'acabament total del projecte. «Ens agrada explicar que tant lliurem una obra completament acabada, com tramitem els permisos de Bombers o rejuntem uns rajols. La nostra feina és completa de principi a final», afegeixen.

Rayen 360 ha participat en la renovació del Qualia Centre Wellnes de Figueres. RAYEN

Un equip multidisciplinar que cobreix totes les necessitats d'un projecte

Rayen 360 compta amb un equip multidisciplinari dirigit per Susana Martínez, responsable de gestió; Fran López, gerent i cap d'obra, i David Martínez, enginyer industrial. Estan agremiats a la Unió d'Empresaris de la Construcció de Girona i tenen, entre els seus objectius, formar la seva plantilla professional per a poder servir els clients en tots els vessants de qualsevol projecte.

L'equip directiu de Rayen 360 a les oficines del recinte firal. SANTI COLL

Rayen 360 compta amb la col·laboració d'altres empreses industrials especialitzades de la comarca a l'hora d'executar les especificitats de cada obra. «Treballem en equip per a portar qualsevol projecte a bon port», asseguren.

Rayen 360 Enginyeria & Construcció

Adreça: Carrer Alemanya, 16. 15B. Figueres

Telèfon: 972 212 420