20 de octubre de 2020
20.10.2020
L'Empordà
PAU

Ençà, un homenatge a l'Empordà de Maragall

És un vi d'Empordàlia elaborat amb les varietats tradicionals garnatxa i samsó, inspirat en el poema de la sirena i el pastor

19.10.2020 | 19:18
El nou vi Ençà d'Empordàlia mostra l'essència de la terra que l'ha vist néixer.
Empordàlia és la unió de petits productors empordanesos que treballen la terra des de fa moltes generacions. El seu compromís no és cap més que saber reunir en cada ampolla que produeixen d'oli d'oliva i de vi, bagatge i qualitat.

El celler Empordàlia continua oferint els millors productes sorgits de les seves vinyes i el procés elaborador posterior, per a fer-los arribar a taula amb el segell habitual d'aquesta reconeguda cooperativa empordanesa. Entre les novetats d'aquest 2020, el celler ha tret al mercat el seu nou vi Ençà.

Es tracta d'un vi inspirat en el poema L'Empordà de Joan Maragall. Es diu Ençà fent referència a les últimes frases del poema: «La sirena se feu un xic ençà i un xic ençà el pastor de la muntanya».

És un vi fet amb les varietats tradicionals de l'Empordà, garnatxa i samsó. Una sinergia, entre dues varietats, que vol fer referència a la sirena (el mar) amb la garnatxa i al pastor (la muntanya) amb la carinyena, i acaba esdevenint un homenatge al poeta Joan Maragall i a l'Empordà com a terra.

Empordàlia va escollir l'Arxiu Joan Maragall a Barcelona per presentar Ençà el 28 de gener de 2020, en un acte que també va servir com a recordatori de la figura de l'escriptor i la terra que va dibuixar a la seva obra.

Joan Maragall sempre va tenir una relació especial amb la nostra comarca, i L'Empordà en deixa constància. El celler Empordàlia ha comptat, des del primer moment, amb el suport de l'Arxiu Joan Maragall i del senyor Pere Maragall, net del poeta.

Ençà té aromes de fruites negres madures, com la cirera i la mora, combinades amb notes d'espècies. En boca és un vi rodó i ben estructurat. Harmonitza amb taules de carn vermella, rostits, carns de caça i també convida a descobrir els platillos i la cuina dels bolets.

El vi es pot trobar a les agrobotigues d'Empordàlia de Pau i Vilajuïga, a la botiga online del celler www.empordalia.com, a botigues especialitzades i també a algunes grans superfícies.

Empordàlia

Adreça: carretera de Roses, s/n, Pau
Telèfon: 972 530 140
Web: www.empordalia.com

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook