El bar musical la mOd, ubicat a la platja de Riells de l'Escala, comença una nova etapa. Des del novembre passat, Marcos Closa -conegut com a Emperador o Pirata de cala Montgó- està al capdavant del conegut local escalenc, que presenta un nou aspecte i pretén posicionar-se com una referència del jazz a la comarca. La intenció és «mantenir l'esperit de la mOd», explica l' Emperador.

És a dir, que sigui un lloc de trobada pels amics i amants del jazz, com una espècie de club privat obert al públic. La mOd centra la seva oferta en la música, sempre hi ha jazz ambient i dos cops per setmana hi ha concerts, «vull promocionar músics de la zona que estan començant», assegura. Tant és així, que fins i tot els ofereix el local, si el necessiten.

A més de música i bon ambient, a La mOd Jazz Restaurant també tenen carta (publicada en sis idiomes) amb tapes selectes. S'ha mantingut la de sempre, tot i que la idea és fer una exclusiva per a l'estiu i ampliar-la amb creps salades bretones i tapes fredes. A més, hi haurà una carta específica de ginebres i de còctels.

La cuina consta de productes «molt naturals, sans i locals», el gerent destaca els plats de les patates braves, que són bullides i al forn, i el pollo loco, el més famós de la mOd. Marcos Closa assegura que un punt fort és que «li donem molta importància a la presentació del menjar», i així es pot comprovar a les seves xarxes socials. Només tanca de 2/4 de 4 a 7 de la tarda.

Mod també és el nom del seu gos, que va arribar a casa després d'adoptar-lo a l'Anxova Peluda i ara es passeja feliç pel local. Per al seu amo és molt important que l'espai sigui dog friendly, ja que qualsevol gos és benvingut mentre els seus amos gaudeixen de l'oci.

La mOd ha guanyat metres, s'han ampliat i millorat els espais i s'ha redecorat amb un estil molt propi, gràcies a les donacions d'amics i detalls únics com un piano o un antic pupitre escolar.

Novetats

Com a aposta forta per la música en viu, s'ha afegit un dia més de concerts. Ara, divendres i dissabtes a la nit es pot escoltar música en directe de diferents estils.

Una de les novetats que s'han engegat aquest hivern han estat els concursos gastronòmics, el primer diumenge de cada mes. El proper 1 de març tindrà lloc el «segon concurs internacional de truites» (s'accepten inscripcions fins al 25 de febrer) i per al mes d'abril es preveu un concurs dedicat a les croquetes.

A la mOd es viu un ambient com si fos casa teva. Segons el seu propietari, «el millor de la mOd és l'ambient». A més de tenir la sensació d'estar en un entorn entre amics, és un dels pocs locals de la zona que es pot trobar obert a l'hivern. Segurament sigui aquest també un dels motius que el converteixen en un bar en el qual «un 90% dels clients són fixos», diu.

Per una altra banda, la seva ubicació, davant del mar, converteix la terrassa en un lloc idoni per gaudir durant tot l'any.

Entrevista amb Marcos Closa

A Marcos Closa (Barcelona, 1957) se'l coneix a l'Escala com a «emperador de dia, pirata de nit». Fa 22 anys va descobrir cala Montgó gràcies al submarinisme i «em va enamorar». Des de llavors, cada setmana venia des de Barcelona, fins que va adquirir la mOd i ara ja és un escalenc més.

- Com sorgeix la possibilitat de portar la mOd?

- Estava prejubilat de la meva professió, especialista en aparells oftalmològics i buscava un negoci estable a l'Escala per poder venir a viure tot l'any. Una nit, fent un whisky a la terrassa de la mOd, parlant amb l'antic propietari, em va sorgir l'oportunitat de comprar la societat. En una setmana, em vaig quedar el negoci.

- Era client de la mOd?

- Sí, era un client d'hivern. Quan s'acabava la temporada i cala Montgó tancava, venia aquí. L'esperit de la mOd és d'amistat, no és un restaurant normal.

- Què vol dir això?

- Per exemple, la redecoració s'ha fet gràcies a les aportacions d'amics, que m'han donat el mirall que hi ha al piano, un pupitre antic d'escola, una col·lecció de miralls antics, etc. Gràcies a ells he creat l'espai.

- Què vol dir que «la mOd està de moda»?

- Abans ja era un local de moda, però tothom parla dels canvis que s'han fet.

- Quina és l'aposta de futur?

- Convertir-lo en un club de jazz de referència a l'Alt Empordà. Per aconseguir-ho, portaré la col·lecció de discos de jazz del meu pare, que va adquirir als anys 50 a París, i li demanaré a amics experts en jazz com en Paco Poch, que és un referent musical a l'Escala, perquè facin sessions de música al local.

La mOd Jazz Restaurant

  • Adreça: Passeig del mar, 19
  • Telèfon: 972 059 544 / 629 508 010
  • Correu electrònic: lamodjazzrest@gmail.com