Mecànica Bas és una empresa de Figueres especialitzada en la mecanització de peces de precisió. Mecanitzen tot tipus de materials, acers inoxidables, aluminis, plàstics i llautó, entre d'altres, amb una precisió mil·limètrica per fabricar peces per a diferents sectors: aeronàutica, valvuleria, laboratoris farmacèutics, nàutica, màquines recreatives. «Mecanitzem les peces sobre els plànols que ens proporcionen els clients», expliquen els dos gerents de Mecànica Bas, Maria Àngels i Quim.

Tecnologia pionera

A la seva seu, situada al passeig del Cementiri de Figueres, hi ha instal·lada maquinària de tecnologia pionera. Utilitzen programes informàtics com Fikus, Autocad i altres. La plantilla actual consta de quatre operaris i els dos gerents. Els clients provenen majoritàriament del mercat català.

Les inicials dels cognoms

L'empresa va ser fundada l'any 1973 per tres socis; Jordi Bosch, Rafel Ayensa i Manel Santamaria, les inicials dels seus tres cognoms van servir per la denominació BAS. El taller fa 25 anys que està en la mateixa nau del passeig del Cementiri, però, anteriorment, l'empresa va tenir seus al carrer Rocaberti i al carrer Riumors de Figueres.

Quim Ventós i M. Àngels Ayensa es van associar per donar continuïtat a l'activitat de l'empresa l'any 2011 un cop l'últim dels tres socis, Manel Santamaria, es va jubilar.

Mecànica BAS obre de dilluns a dijous de 7 del matí a 1 del migdia i de 3 a 5 de la tarda i els divendres de 7 a 3 de la tarda.

MECÀNICA BAS

  • Adreça: Passeig del Cementiri, s/n
  • Telèfon: 972 509 661
  • Web: www.mecanicabas.com