Entre els paratges naturals de Riumors i la Gallinera, fa tres anys que dos treballadors de la terra van decidir comercialitzar amb l’arròs que conreaven. Josep Colls, des de l’Alt Empordà, i Josep Pericay, des del Baix Empordà, exporten al llarg del nostre petit territori un producte de qualitat, l'Arròs Tramuntana, fruit de la climatologia especial de la comarca, el vent del nord i les suaus temperatures.

Arròs Tramuntana és un producte de qualitat i de proximitat, cuidat i treballat amb molta cura per aconseguir convertir-se en un referent arreu. L’èxit durant la seva curta vida demostra el bon producte que s’ofereix. En aquests tres anys han aconseguit doblar la venda del producte respecte a l’any anterior, una tendència que esperen mantenir i, si es pot, augmentar.

Colls treballa la terra des de sempre i tota la vida ha vist com al cor dels Aiguamolls de l’Empordà es conreava arròs i ell va decidir fer el pas fa deu anys. I en fa tres, va veure l’oportunitat de comercialitzar-ho i convertir-se, així, en la primera empresa de la comarca a fer-ho.

Mantenint la proximitat del producte, la venda també s’ofereix a prop de casa. Majoritàriament, Arròs de Tramuntana es pot trobar als supermercats, a botigues petites i restaurants de l’Alt i el Baix Empordà. També atenen comandes a casa seva i a través de correu electrònic, tot i que no és gaire freqüent, sí que han vist com el seu producte s’ha estès ràpidament fora de les nostres fronteres.

Dues varietats

A Arròs Tramuntana tenen dues varietats d’arròs. Per una banda, l’Onice: arròs semillarg cristal·lí i sense midons. Aquesta varietat no es passa mai i això el converteix en una varietat molt atractiva per als restaurants. És un arròs gustós i molt nutritiu, d’alt contingut en vitamines i aminoàcids.

També tenen l’Onice integral, que en el procés d’elaboració manté tota la fibra. D’una altra banda, tenen la varietat Carnaroli: arròs de gra gros, semillarg i perlat. És d’una qualitat superior, ideal per fer risottos i a Itàlia és molt consumit.

ARRÒS TRAMUNTANA

  • Adreça: camí de les Eres, 3. Riumors
  • Telèfon: 669 469 330
  • Correu electrònic: josep.colls.casanovas@gmail.com