Des de 2014, Aprop, Gestions i Serveis SL., empresa figuerenca especialitzada en Administració i Gestió de Comunitats i Mediació Comunitària, realitza processos de constitució de les Comunitats de Propietaris, assessorament tècnic i jurídic en comunitats, formació per a l'apoderament dels veïns en qüestions comunitàries, mediació i gestió de conflictes de convivència i comunicació entre els veïns i l'Ajuntament.

Quan una Administració Pública pren decisions polítiques en clau comunitària, els resultats poden resultar excepcionals. És el cas d'Anglès que, a través de la subvenció per a l'habitatge ARRU (Áreas de Rehabilitación y Regeneración Urbana) del Ministeri de Foment, ha reconvertit l'urbanisme, la imatge dels edificis i la qualitat de vida dels veïns del carrer de les Fàbriques de l'antiga Colònia Burés.

Els treballs, de més de 500.000 euros i finançats pel Ministeri de Foment, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament i els veïns, han resolt mancances en les estructures, les façanes, els teulats i les escales i han millorat l'accessibilitat, la conservació i l'eficiència energètica en 72 dels 88 habitatges que formen part de l'antiga colònia tèxtil construïda el 1890. Aquesta ha sigut la darrera intervenció d'Aprop.

Els seus serveis de Mediació cívica i comunitària també han arribat a alguns barris de Figueres, a Salt i, en Serveis de Mediació per processos d'obtenció de subvencions d'habitatge a Figueres. També disposen d'un Servei de Gestió de Conflictes per a les Comunitats de Propietaris que administren.

La Resolució de Conflictes Alternatius és una estratègia per solucionar problemes des d'una perspectiva pacífica, evitant vies com la judicial. Són mètodes per a prevenir o resoldre conflictes en tots els àmbits com, per exemple, en l'esport, l'escola, entitats no lucratives o, com en el cas d'Anglès, per a gestionar problemàtiques generades en processos de subvencions d'obres o altres relacionats amb el món de l'habitatge, àmbit en el qual la mediació comunitària és especialment efectiva.

APROP, GESTIONS I SERVEIS SL

  • Adreça: Carrer Mare de Déu de Montserrat, 3. Figueres.
  • Telèfon: 972 677 205
  • Correu electrònic: apropfigueres@gmail.com