Encara que, geogràficament, es trobi en el terme municipal de Maçanet de Cabrenys, l’Hotel Spa La Central té el seu accés principal per carretera, vorejat el Pantà, des de Darnius. Aquest establiment, un dels referents del turisme de natura i muntanya de l’Alt Empordà, està ubicat a l’antiga estació hidroelèctrica de Torre Margarida. L’edifici principal, totalment restaurat, té un elegant perfil modernista i es troba en l’encreuament dels rius Arnera i Rinadal, a la capçalera nord de l’embassament.

L’Hotel disposa de 21 habitacions i un restaurant propi. Està equipat amb un spa de qualitat i ofereix diferents opcions per a reunions i convencions d’empreses. La seva estratègica ubicació li permet tenir una platja de gespa verda i sorra fina entre el sol i l’ombra del bosc de ribera. Per arribar-hi, només cal seguir les indicacions que assenyalen la direcció de l’establiment a la sortida de Darnius, a la carretera que primer arriba al Club Nàutic. Tot el camí és asfaltat i ofereix diferents perspectives del Pantà de Darnius i Boadella.

La Central continua la seva política de millora constant amb innovacions i propostes. L’spa es complementa amb un servei de massatges relaxants i un servei de gandula tèrmica. També hi ha un interessant pack migdia relax que combina l’àpat del dinar amb un circuit termal a l’spa per 45 euros.

L’Hotel i les seves instal·lacions (visiteu el web i #hotelspalacentral a instagram, entre altres xarxes socials) són obertes els set dies de la setmana. Els clients allotjats tenen l’ús preferent a totes les instal·lacions, per això el públic en general pot anar-hi a dinar al migdia o prendre una copa al bar cocteleria, però cal fer reserva prèvia per accedir-hi en el cas del sopar, als vespres.

La Llum, un restaurant obert al públic amb servei de cocteleria

Com no podia ser d’una altra manera, La Llum és el nom del restaurant que dona servei als clients de l’Hotel Spa La Central. La seva carta és coneguda arreu per haver-se especialitzat en plats de cuina vegetariana, com l’enrotllat d’hummus amb albergínia, o la lasanya tricolor vegetal, però, en aquesta, també hi ha plats de cuina treballada amb carns i peixos. A La Llum podeu menjar, per exemple, un tàrtar de vedella marinat amb espècies o una espatlla de xai sense entrebancs amb salsa cafè París. El restaurant té un menú gurmet complet per 27 euros. La Llum ofereix com a novetat un servei de cocteleria per a tot el públic. Aconsellem reservar.

"Allunyeu-vos de l'estrès i pareu-vos a escoltar la natura"

Àngela Díaz és una enamorada de l’Empordà, en general, i de l’entorn de la falda de les Salines, en particular. Comparteix la direcció de l’Hotel Spa La Central amb Albert Planas. Àngela té una llarga experiència en el sector.

- Quina és la filosofia de l’Hotel Spa La Central?

- El nostre establiment està situat en un lloc privilegiat, a tocar l’Arnera, a la capçalera del Pantà, envoltat de tot allò que algú vulgui trobar per respirar tranquil·litat. Ens agrada dir a la gent “allu­nyeu-vos de l’estrès i pareu-vos a escoltar la natura”. Aquí, a La Central, aquesta filosofia és una realitat els 365 dies de l’any.

- Quins tipus de servei ofereixen als clients?

- L’equip de La Central està aquí per servir-los, per aconseguir que en tot moment la tranquil·litat i la calma estiguin assegurats. La distribució de les nostres instal·lacions està pensada perquè sigui així.

- Molts clients se sorprenen que l’spa no tingui un límit horari.

- No en té, efectivament. És un dels nostres punts forts. Si la gent ve a La Central per relaxar-se, no tindria sentit marcar un horari en aquesta instal·lació.

- A part de garantir un allotjament i serveis de qualitat, quins altres paràmetres distingeixen La Central?

- Les moltes possibilitats que ofereix l’entorn de l’Hotel per a tot tipus d’activitats, des de l’excursionisme a peu fins a les sortides en BTT. Som a la capçalera del Pantà i estem a la vora de Darnius, som el Pirineu dins d’aquest fascinant Empordà.