Giropès és una empresa empordanesa, que va néixer a l'Escala el 1996. L'augment de la demanda i les noves necessitats d'espai de producció van portar l'empresa, l'any 2000, a traslladar-se al Polígon Internacional de Vilamalla. Durant aquests últims 16 anys, Giropès ha experimentat un gran creixement de les vendes nacionals i internacionals, i això ha comportat que aquest últim any s'hagi posat en marxa el segon magatzem logístic de l'empresa, al mateix polígon.

El 2016, a més, Giropès ha estat la cinquena empresa en tot l'Estat espanyol en obtenir l'acreditació de PYME Innovadora per part d'AENOR. Aquesta acreditació permet demostrar la capacitat d'innovació, mitjançant una correcta avaluació dels recursos que apliquen al procés d'innovació, així com els resultats obtinguts.

Més de 400 distribuïdors a l'Estat espanyol i 250 a altres països avalen la confiança en els equips de l'empresa, present arreu del món si es té en compte que els productes de Giropès s'envien a més de 35 països diferents.

La firma empordanesa té, actualment, quatre marques consolidades: Giropès, especialitzada en el disseny, desenvolupament, fabricació i comercialització de bàscules industrials; Giropès Solutions, que és el departament de software i electrònica dedicat al suport en tecnologia de la informació; Baxtran, que ofereix una àmplia gamma d'instruments de pesatge per a les necessitats dels diferents sectors comercials, industrial i també per a la llar; i Girwim, especialitzat en solucions tecnològiques per al pesatge dinàmic en tràfic i indústries.

Giropès es caracteritza per oferir el servei d'un equip de tècnics propis i qualificats, dedicats a solucionar tot tipus de problemes tècnics.

L'objectiu de l'empresa és seguir optimitzant i ampliant els recursos productius. Durant els últims anys, la inversió en investigació ha representat el 5% de la facturació anual, inversió dirigida a la generació de treball focalitzat a l+D, registre de noves marques, plans d'internacionalització de productes i, pròpiament, la introducció de nous productes al mercat. Avui dia, Giropès està treballant en la seva pròpia sèrie d'indicadors de pes GI400.

Vintè aniversari de l'empresa

Al llarg del 2016 s'han realitzat diferents accions per commemorar els 20 anys de l'empresa. La creació de marxandatge per obsequiar treballadors i clients, una nova imatge corporativa i la publicitat han fet externament la celebració de l'aniversari. Internament, l'empresa ha fet una celebració al Molí de l'Escala, al Nadal. Els actes s'allargaran fins a mitjan 2017 amb diferents trobades informatives i de formació amb distribuïdors.