Grup Terraza de Roses ha fet una clara aposta per difondre la cultura enogastronòmica i valorar l'oferta del territori, amb activitats adreçades als visitants però també amb actes oberts a tothom que hi vulgui participar. El pròxim cap de setmana de l'11 al 13 de novembre, s'ha planificat per a tot el públic que vulgui gaudir de la cultura enogastronòmica més propera.

Per divendres vinent, s'ha organitzat la primera gran festa de final de temporada, a l'Hotel Terraza, amb un sopar de tastets maridats amb vi de la DO Empordà de la mà de la sommelier Anna ­Vi­cens, presidenta de l'Associació Catalana de Sommelieres, i un tast de caves dissabte al matí, de 10 a 12 del matí.

També hi haurà una visita informativa a la Vinyeta de la mà del propietari, Josep Serra, amb visita guiada al celler i un dinar. Al vespre es farà un altre sopar al restaurant gastronòmic de l'Hotel Terraza (La cuina de'n Norat) maridat amb vins biodinàmics del Mas Estela de l'Empordà, sota la direcció del propietari del celler, Didier Soto. Un cop s'acabi hi haurà música en viu amb pop dels vuitanta de Glass Angels, acompanyada de còctels.

La presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers considera molt important que un grup hoteler obri les portes a donar a conèixer la cultura enològica. “Són activitats que es fan habitualment en cellers i es tracta d'una acció innovadora, amb moltes experiències, per difondre la nostra cultura”, remarca Vicens. “L'Empordà és un territori ric i divers que encara preserva grans joies per descobrir. La feina perseverant de tots els que en formem part ens portarà a ser una terra sostingudament pròspera. Miquel Gotanegra, al capdavant del grup Terraza, és un gran exemple de treball compromès per al bé comú d'aquesta comarca”, indica Josep Serra. Didier Soto ho valora com “una molt bona iniciativa per valorar l'enologia i gastronomia del territori”.

“Volem apropar l'oferta que tenim a casa nostra per aprofundir en el seu coneixement i la seva difusió i viure autèntiques experiències amb els productes més pròxims i amb la cultura enogastronòmica més arrelada”, destaca el director de Grup Terraza, Miquel Gotanegra.

Grup Terraza ja s'ha caracteritzat, des de fa temps, per donar a conèixer el territori que l'envolta i la seva gran riquesa, i aquesta és una línia que ara vol potenciar, amb aquesta activitat de final de temporada oberta al públic i també amb vista a l'any vinent, amb noves accions que s'organitzaran per poder gaudir d'experiències inoblidables vinculades amb els grans atractius que ofereix l'Empordà.

El Grup ha impulsat, amb molt d'èxit, una oferta innovadora amb caps de setmana de visites guiades i activitats diverses perquè els turistes visquin noves experiències. El Pont de l'1 de novembre es va dur a terme un cap de setmana de natura i cultura, amb excursions al cap de Creus, Paratge de Tudela, al Museu Dalí i als Aiguamolls de l'Empordà. Dins l'oferta, també es va incloure l'spa i un menú degustació amb música en viu dissabte 29 d'octubre.

A banda d'aquestes activitats, destinades a les persones allotjades a l'Hotel Terraza i al 1935 Hotel & Apartaments, s'han fet descomptes exclusius als clients allotjats a qualsevol establiment del grup per a qualsevol activitat que facin al Windoor o a Skydive Empuriabrava.

Maridatges a l'estiu

L'Hotel Terraza ha organitzat durant aquest estiu, un any més, un calendari d'activitats on una de les ofertes capdavanteres han estat els maridatges de gastronomia, amb bufet de marisc i degustació de vi de cellers de l'Empordà. La programació ha inclòs set maridatges que s'han portat a terme els dimarts, a partir del 12 de juliol i fins al 23 d'agost, amb la participació d'Oliveda, La Vinyeta, Espelt, Trobat, Empordàlia i Terra Remota. Les actuacions musicals han anat a càrrec de la cantant gironina Helena Rosich i Alexandre Carbonell (al piano).

L'Hotel Terraza fa nou anys que organitza aquests maridatges i el grup va ser un dels pioners en revalor els cellers de l'Empordà amb una iniciativa d'aquestes característiques.

Des de 1935

Terraza Grup de Roses, empresa familiar creada el 1935, està formada per l'Hotel Terraza (85 habitacions), 1935 Hotel & Apartaments (20 places hoteleres i 14 places d'apartaments), el càmping Salatà, i Apartaments Terraza, amb apartaments a Figueres i a Roses. El grup té un centenar de treballadors i disposa en total d'unes 1.200 places d'allotjament.