Edukbits inicia el seu segon any amb força. No només segueix amb els cursos de robòtica i programació com a activitat extraescolar, tant a escoles com al seu centre, sinó que amplia l'oferta formativa, el rang d'edats i actualitza i millora encara més les eines amb les quals treballa.

“És important treballar sempre amb les últimes tecnologies, ja que moltes de les noves eines, o cada nova iteració de les existents orientades a l'educació, sumen valors didàctics i pedagògics que fan que l'experiència de l'alumne sigui més divertida, engrescadora i motivadora”. Així, el centre ha incorporat nous robots, tant per als més petits com per als més grans, tot mantenint les eines d'eficàcia comprovades, com el Lego Mindstorms o les Beebot.

Edukbits també aposta per classes de programació per a totes les edats “que no siguin simplement mirar a la pissarra i copiar. Els agrada motivar els alumnes perquè pensin més enllà, juguin, preguntin i aprenguin”. En aquest apartat s'incorporen també noves eines, que fan de la programació un joc que pot crear nous ­llenguatges per als més grans.Nou curs: disseny i impressió 3D

La novetat principal d'aquest any és un curs totalment nou, en el qual els alumnes aprendran des de zero a dissenyar elements en tres dimensions amb el programari apropiat, l'objectiu, així com el funcionament i manteniment bàsics d'una impressora 3D. Així, en finalitzar el curs els participants es podran endur a casa algunes de les seves creacions impreses.

Per als adults

Una altra de les novetats d'aquest any és un curs orientat a adults. “Ens hem trobat molts pares i coneguts que ens demanaven si ells podien venir a cursar robòtica i programació, així que hem decidit oferir-los l'oportunitat” comenta Jaume Pujol, codirector del centre.

Per això, aquest any Edukbits ofereix un curs combinat, on els més grans poden dedicar una hora setmanal a aprendre aquests continguts.