La Residència Pi i Sunyer de Roses, situada al carrer Josep Romañach i Serrats 9-17 de Roses, ofereix tres tipus de serveis, segons les necessitats de l'usuari. D'una banda, un servei de residència assistida, de l'altra, servei de centre de dia i, finalment, un servei d'àpats a domicili.

La residència assistida

El principal servei que ofereix la Residència Pi i Sunyer és la residència assistida en què, durant les 24 hores del dia, els usuaris reben atenció biopsicosocial, atenció sanitària, atenció psicològica i social, amb un treball interdisciplinari, d'acord amb els diferents graus de dependència.

Aquest servei està destinat tant a persones vàlides, com a persones amb una demència severa i que necessiten una atenció continuada.

Normalment és gent que encara l'última etapa de la vida, però també hi ha algun cas en què la persona fa rehabilitació i, un cop recuperada, torna al seu domicili habitual.

El centre de dia

Si es redueixen els serveis oferts respecte a la residència assistida, existeix el Centre de dia, un servei que està obert de 8 del matí a 8 del vespre.

El servei de centre de dia inclou tots els serveis de la Residència, tret de la bugaderia o el servei mèdic, que depenen del metge de capçalera de l'usuari. El centre està obert tot el dia, però els usuaris poden triar a convenir les hores que hi volen passar.

En aquest cas, les persones que hi assisteixen són força autònomes i és al centre de dia on troben on entretenir-se i passar una bona estona, ja que segurament estan sols a casa o els familiars treballen. També, és clar, reben un control diari de la seva alimentació, higiene i pauta de medicació.

A més a més, per als usuaris del centre existeix la possibilitat de tenir un transport adaptat a càrrec de l'empresa FADIR, la qual els recull i els torna casa.

Àpats a domicili

Com a tercer servei que ofereix la Residència hi ha el servei d'àpats a domicili per a usuaris que visquin dins del terme municipal de Roses i només per dinar el servei consisteix a assegurar-se que les persones fan almenys un àpat calent, correcte i adequat al dia.

Està destinat normalment a persones que viuen soles i aquest servei desenvolupa una funció més social, ja que també controla quina és l'evolució d'aquestes persones.

Josep Marés, director de la residència: "Oferim tres serveis en funció de les necessitats, però principalment la Residència Pi i Sunyer és un centre on s'ofereix la residència assistida"

Marés també ha aclarit que el 95% dels casos de la Residència són persones amb una estada indefinida, i que només un 5% són usuaris amb una estada temporal, que després de la rehabilitació tornen a casa.

També comenta que “estem treballant per donar eines al nostre personal per oferir una atenció centrada en l'aspecte personal, millorant la qualitat de vida dels residents”.

La Residència Pi i Sunyer

La Residència ofereix 112 places per a persones que necessitin un servei de residència assistida. D'aquestes places, 80 estan concertades per la Generalitat i 32 són privades.

El Centre de dia

El Centre de dia disposa de 25 places, de les quals 20 són concertades amb la Generalitat i 5 són privades. Per als serveis hi ha llista d'espera.