Comença el setembre i amb ell les classes. L'estiu ha estat llarg, però ja toca tornar-se a posar les piles per afrontar un nou curs. Al centre d'ensenyament Educa't de Figueres ja han començat a plantejar aquest nou curs 2015-2016 per afrontar-lo de la millor manera possible per als seus alumnes.

Amb vint anys d´experiència, el centre Educa't treballa sobretot amb persones amb dificultats d'aprenentatge i trastorns com la dislèxia, el TDAH o l'autisme. Es presenta com un espai on detectar problemes emocionals o de personalitat que puguin afectar l'aprenentatge de la lectura, escriptura, l'atenció o la concentració, oferint programes específics per a aquest tipus de desordres. Com a novetat per a aquest curs en aquest camp, el centre ha començat a treballar en un nou mètode innovador per augmentar la velocitat lectora gràcies a un programa informàtic dirigit a persones dislèxiques que consisteix en exercicis de fonètica i velocitat lectora. Es tracta d'un sistema amb el qual el nen juga alhora que aprèn.

Al Centre Educa't també treballen amb joves que estiguin preparant-se per les proves d´accés a graus mitjans i superiors, així com d'accés a la universitat (sense deixar de banda els majors de vint-i-cinc anys que vulguin accedir a estudis universitaris). El seguiment es realitza de forma individual per a cada alumne, amb un pla de treball específic per a les seves necessitats.

Se sumen a tots aquests serveis les classes de reforç i seguiment escolar per a tot tipus d'alumnes, sense diferenciar en edats o cursos.